Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се измерва обиколката на талията

29 февруари 2024, 23:43 часа

В процеса на отслабване и поддържане на здравословна фигура, измерването на талията се явява крайно важен индикатор за постигнатия напредък. Докато кантарът може да бъде подведен от натрупаната мускулна маса, обиколката на талията предоставя по-точна информация за реалната загуба на мазнини. В тази статия ще разгледаме правилния начин за измерване на талията и как този процес може да бъде ефективен при постигането на фитнес целите.

Как да постигнете тънка талия?

Загуба на мазнини и мускулна маса

Понякога, когато сме подложени на диета и физическа активност, цифрата на кантара може да се запази, поради това, че загубата на мазнини и нарастването на мускулна маса се случват едновременно. Това може да подведе и доведе до страхове, че програмата за отслабване не е успешна. Въпреки това, измерването на талията предоставя ясен показател за реалната промяна в телесния състав.

корем

Правилният начин за измерване

За да измерите талията си по коректен начин, използвайте сантиметър, позициониран на около 13 милиметра над пъпа. Този пункт се намира в тясната част на тялото в областта на кръста. Измерването трябва да се извършва в хоризонтално положение, след като сте издишали. Този метод осигурява точни и сравними резултати.

5 храни за тънка талия

Ориентири за измерване

Ако нямате добре изразена по-тясна част в областта на кръста, ви препоръчваме да използвате пъпчето като ориентир. Измерете 13 милиметра над него, като правите измерването след издишване. Друг валиден ориентир може да бъде средата на областта между гръдния кош и таза. Този метод е полезен за хората с изразена талия и по-тясна част в областта на кръста.

Измерването на обиколката на талията е полезен начин да следим процеса на отслабване и поддържане на здравословна фигура. Този метод предоставя ясен поглед върху промените в телесния състав, които не винаги се отразяват на кантара. С правилната техника на измерване и последваща интерпретация, можете да следите напредъка си по един по-точен начин и да постигнете желаните цели по ефективен начин.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес