Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как и колко често трябва да чистите бижутата си

02 февруари 2021, 12:06 часа

Бижутата, които носим всеки ден, често потъмняват от грим, кремове, парфюми, контакт с кожата и външни елементи. Но колко често трябва да ги почиствате зависи от това колко често ги носите.

Например брачна халка, която се носи ежедневно, се нуждае от по-редовно почистване, отколкото висулка, която слагате само на поводи. Колиетата обикновено не се замърсяват много, но обеците и пръстените влизат в контакт с всякакви видове вещества и микроби, събиращи мръсотия с течение на времето.

Идеалният вариант би бил да почиствате бижутата си поне веднъж на 3 месеца. Изключение правят онези елементи, за които вече казахме – те трябва да се почистват всеки месец.

Някои от начините, по които можете да почистите бижута, включват ултразвуков почистващ препарат за бижута. Той предлага безопасен начин за почистване на вашите скъпоценности и очила. За диаманти и други скъпоценни камъни можете да използвате малка четка, специално предназначена за целта. Бялото и жълтото злато почиствайте с нежен разтвор за измиване на бижута и четка за зъби. Що се отнася до среброто – там имате широко поле на изява, като можете да използвате дори сода бикарбонат.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес