Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как даването на пари назаем може да съсипе връзката?

01 септември 2022, 19:44 часа

Когато става въпрос за заемане на пари от вашия партньор, единственият отговор, който има значение, е този, който смятате, че е правилният във вашия случай – индивидуално е. Но преди да кажете „да“ или „не“, ето някои размисли, които могат да ви помогнат да изясните идеите си.

Да се ​​говори за пари никога не е лесно. И ако е сложно да поискаш повишение от шефа си или да се опиташ да предоговориш работно сътрудничество нагоре, да не говорим колко трудно става да го направиш с партньора си, особено ако става въпрос за искане на заем.

Вещи назаем, които не бива да давате никога

Всеки от нас може да изживее труден момент и да се наложи да потърси финансова помощ. Чувстваме се неудобно в такива моменти и се срамуваме да разкрием, че не сме финансово независими. Защото дори ако парите не са всичко в живота, те със сигурност са инструментът, който ни позволява да бъдем автономни и да управляваме всяка своя нужда с достойнство. Така че, когато сте изправени пред ситуация на икономическа криза, защото може би сте загубили работата си и не можете да намерите друга толкова бързо, нормално е да помолите за помощ тези, които обичате.

Дори ако говоренето за това е трудно. Какво да правите тогава, когато изпаднете в ситуация, в която трябва да поискате заем от партньора си или обратното - да ви бъде отправено такова искане? Няма правилен отговор, защото всяка връзка е различна, както и ситуациите, които водят до нуждата от парична помощ. Но тъй като темата е много деликатна и включва много повече от проблема с „парите“, ето 3 неща, за които можете да помислите преди да вземете решение и да заемете пари от вашия партньор .

Поличби: Не бройте пари в понеделник и още трикове за финансов успех

1. Може да е възможност да се почувствате по-близки

Да поискаш финансова помощ не е лесно, но е акт, който демонстрира увереността и смелостта да разчиташ на другите. И даващият може да се почувства полезен в практическа гледна точка, за да помогне на партньора да разреши важен проблем.

2. Имайте предвид, че може да възникне недоволство

И двете страни изпитват дискомфорт, защото тези, които дават пари назаем, може да се чувстват принудени да го направят, а тези, които ги искат, може да изпитват неудобство, но и силен гняв, защото се оказват в такава ситуация. Така че преди да поставите парите помежду си, не забравяйте да обясните добре за какво ви трябват и определето срок, в който ще ги върнете. И спазете срока, разбира се.

3. Ако е възможно, първо попитайте член на семейството или приятел

Стига да имате ясни и спокойни отношения с тях. Даването на пари назаем на партньора ви или усещането на натиска за връщане на сумата от другата страна може да промени динамиката на романтичната връзка. Действа като детонатор на проблеми, които досега са оставали скрити. Нещо повече, един дълг може да постави под въпрос, дори несъзнателно, равните отношения, които трябва да съществуват в една двойка.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес