Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да запазим свежи плодовете върху торта?

14 юни 2024, 08:45 часа
Реклама

Страхотна идея за украса на торти, чийзкейкове и сладкиши със свежи горски плодове и плодове. Но това е изпълнено с нарушаване насвежестта на плодовети и промяна в техния външен вид. Така се разваля и вида на тортата.

Има лесен начин, по който може да направите десерта с приятен за окото и вкуса вид, трябва само да вземете предвид характеристиките на плодовете, които ще използвате.

Преди да поставите пресни плодове върху тортата, те трябва да бъдат измити и изсушени върху салфетка. Има горски плодове, които не се препоръчва да се мият (малини и къпини), защото... те абсорбират водата и текат. Друг трик е, да украсявате сладкиши и десерти с пресни плодове непосредствено преди сервиране, за да запазят свежия си вид.

Много плодове са покрити с неутрален гел, за да не станат ефирни. Обичам да използвам НЕтопима пудра захар или специално желе за торти, което съдържа Claro Neutral агар-агар, има го както на пазара, така и в специализираните сладкарски магазини.

Уникална торта без брашно и захар - звучи странно, но е страшно вкусна

Украсата с плодове също е най-добре да се направи преди сервиране на тортата. Не препоръчвам да я съхранявате повече от един ден. Но ако използвате плодове като банан, праскова или ябълка, тогава, за да предотвратите потъмняването, първо ги накиснете в разтвор на лимонена киселина или използвайте лимонена киселина в покритието.

Как да запазим свежи плодовете върху торта?

При условие, че десертът трябва да бъде украсен с резени пресни ябълки, те трябва да бъдат поръсени с лимонов сок, за да не потъмняват.

Понякога е трудно да се поддържа оформлението с плодове върху повърхността на торти и печива, тогава желатиновото покритие е много полезно. Запазва външния им вид.

Ако плодовете са замразени

Правила за размразяване на горски плодове: извадете плодовете от фризерното отделение и поставете в хладилника на горната решетка за 3-4 часа. Едва след това ще бъде възможно да ги прехвърлите в условия на стайна температура. Така плодовете ще запазят максимално привлекателния си външен вид.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес