Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да променим спалнята за по-добър интимен живот

23 юли 2024, 14:24 часа

Понякога дори малките промени могат да доведат до значителни резултати. Ако по някаква причина искате да подобрите интимния си живот, можете да направите някои промени в спалнята си. Тези, които ще откриете в нашата статия, няма да Ви струват почти нищо - и въпреки това могат да превърнат обикновената спалня в уютен храм на любовта.

Премахнете разсейващите предмети

Превърнете спалнята си в място за Вашата интимност. Тоест, отървете се от всички предмети, които могат да предизвикат чувства, които не принадлежат на интимността:

  • Предмети, свързани с работата. Например компютърът само ще ви напомня за недовършените задачи в работата – преместете го в друга стая.
  • Предмети, свързани с тренировки. Имате ли нужда от напомняне, че днес отново сте отложили упражненията?
  • Семейни снимки. Децата, домашните любимци или дори родителите, висящи по стените, категорично разсейват интимността.
  • Заменете студената бяла светлина на лампите с топла бяла или червена. Червеното не само създава интимна атмосфера, но е и подходящо вечерно осветление от гледна точка на циркадния ритъм.

Към разсейващите елементи, разбира се, спада и безпорядъкът. Малко хора имат желание за романтика в стая с препълнен кош за пране и скрин, върху който са оставени двадесет различни неща. Спалнята трябва да бъде обзаведена семпло и да се поддържа чиста – кутиите със сметки, рекламни брошури и кабели определено не принадлежат тук.

Изберете подходящо спално бельо

За по-добър интимен живот е добре да изберете правилното спално бельо - памукът е най-подходящият материал. Отбягвайте изкуствените материи. Можете да добавите няколко малки копринени възглавници. Що се отнася до цветовете, препоръчваме по-светлите нюанси - сиви, бежови, розови тонове. Определено отбягвайте крещящите шарки, ярките цветове и печатните десени. Ако обаче не искате да се откажете от тях, изберете по-скоро ярко покривало за легло – а за останалото спално бельо изберете по-неутрални тонове.

Подобрете енергията на Вашето легло

Според Фън шуй, идеалното разположение на двойното легло е такова, че и двамата партньори да могат лесно да легнат в него. Тоест, леглото не трябва да бъде притиснато до стената, а по-скоро разположено в средата на стаята. Мебелите и декорациите трябва да са по две – единичните предмети според това учение могат да нарушат хармонията в отношенията. Затова е добре да имате две нощни шкафчета, две лампи – и също така декорации като картини или статуетки трябва да бъдат по две.

Силата на кристалите според Фън Шуй: Ако наистина искате да използвате знанията на това древно китайско учение, можете да поставите кристали в спалнята. Например два селенита под леглото пречистват енергията, а два аметиста на нощните шкафчета подобряват съня. Яспис или карнеол събуждат желанията. Опалът може да премахне задръжките и срама.

Използвайте етерични масла

Знаем, че ароматите могат да пробуждат спомени, да създадат усещане за сънливост или обратното, да повишават енергията. Защо да не използваме ароматерапията, за да създадем подходяща атмосфера за романтични моменти? Опитайте следните аромати:

  • Салвия – намалява стреса и умората, също така повишава либидото.
  • Роза – намалява напрежението и стимулира желанието, особено при жените.
  • Сандалово дърво – повишава чувствителността и активира либидото.
  • Иланг-иланг – стимулира чувствеността.

Най-лесно е да си купите дифузер за етерични масла и да капете избраните масла в него. По-евтин вариант е да капнете няколко капки върху хартиена салфетка и да я поставите върху чинийка на нощното шкафче. Топлината в стаята ще разнесе аромата на етеричните масла във въздуха.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес