Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да предпазим себе си от зли очи?

17 декември 2022, 19:11 часа

Енергията на другите хора може да повлияе и върху нас и макар много хора да не вярват на “суеверието” лоши очи, то има немалко доказателства за “успеха” на т.нар. урочасване. Освен това може да се сблъскаме и с различни енергийни вампири, които черпят от нашата енергия. Най-честите симптоми, по които можете да познаете, че един човек има лоши очи или друг вид негативно влияние, е например ако след комуникация или среща с него се чувствате изтощени без причина, боли ви глава, напрегнати сте, приспива ви се и други дискомфортни състояния. 

Как да се предпазим от лоши очи?

Как да създадем бариера срещу лошите очи?

В следващите редове ви даваме няколко полезни съвета:

Визуализирайте мислено своя щит

Когато знаете, че ви предстои неизбежна среща с човек, чиято негативна енергия вече сте усетили, още преди да се срещнете започнете да “сглобявате” и да визуализирате в ума си щита, който ще ви предпазва от лошите му очи. Чрез този метод можете да предпазите не само себе си, но и близките си хора.

На коя ръка е редно да вържем червения конец против урочасване

Водата има мощна енергия

Водата има памет, нейната сила и мощ могат да се използват за сбъдване на желания, пречистване и възобновяване на силите. Също така тя може да ви помогне за премахване на негативните ефекти от лошите очи. Веднага след като се приберете вкъщи и започнете да усещате симптомите на урочасването, наплискайте лицето си с вода, спрямо религиозните ви възгледи това може да бъде и светена вода. По този начин отмивате негативната енергия. 

Чесън

Всички сме чували и използвали чесъна като средство за предпазване от лоши очи. За да засилите защитата си от енергийни вампири можете да носите в себе си малка скилидка чесън - в портмонето или пък в чантата.

Сребро 

Среброто в комбинация с други благородни метали също има силата да ви предпазва от злите очи и недоброжелателите. Сребърни бижута на врата и ръцете ще служат като енергиен щит.

Премахнете уроките само с чиста вода!

Червен конец

И разбира се, няма как да не споменем и познатия на всички ни червен конец, която сила също не е за подценяване. Ако не искате да го носите завързан на китката си, то можете да го поставите в портмонето или чантата си.

Гасене на клечки

Още един стар метод, който със сигурност по-възрастните са ни правили като деца - гасенето на клечки. В малък съд се изсипва вода и в нея след това се гаси клечка - повтаря се, докато не станат три клечки. Ако клечките се докосват или са твърде близо една до друга, то значи вие сте сериозно нападнати от лоши очи. Ако са далеч една от друга - не е имало друго енергийно вмешателство.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес