Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да отслабнете ефективно според зодиакалния си знак

25 септември 2024, 13:00 часа

Астролозите смятат, че всеки зодиакален знак трябва да има свой собствен подход към отслабването. Ако искате да приведете тялото си във форма, трябва да спазвате подходяща диета и да се занимавате с физическа активност. Ето как всеки зодиакален знак трябва да отслабне.
 
Овен

Любител на пикантната храна. Пикантната и обилно подправена храна ускорява метаболизма ви и спомага за бързото отслабване. Добре е Овните да включат в диетата си череши, целина и пъпеш. Препоръчваме ви да опитате салати с ябълков оцет, който е естествен стимулатор на храносмилането. По отношение на физическите упражнения, най-ефикасните са бягане и скачане на въже. Въпреки че интензивните сърдечни натоварвания са забранени, плуването и конният спорт са подходящи.

Телец

Още: Какво да не правите, ако наистина искате да отслабнете: Основният капан

Пиете твърде много алкохол: бира, вино, коктейли. Консумацията на алкохолни напитки е пряк път към затлъстяването. Телецът трябва да се откаже от тях или да посяга към алкохола по-рядко. Астролозите препоръчват да правите упражнения с тежести или с боксова круша. Тази зодия обича да се занимава с градинарство, да копае в зеленчуковата градина. Активното хоби ще ви избави от излишните калории и ще разтегне мускулите ви.

Близнаци

Аеробните упражнения не само ще ви избавят от излишните мазнини, но и ще подобрят настроението ви. Бягането, карането на колело и плуването са подходящи за Близнаци. Те обичат да се забавляват, затова биха искали да започнат да посещават курсове по танци. Можете просто да отидете в някой нощен клуб и да танцувате от сърце. Близнаците обичат солта и захарта. Те трябва да се консумират умерено, тъй като пречат на ефективното отслабване.

Рак

Още: Четири златни правила за отслабване от известния диетолог Майкъл Мозли

Обичат сладкото, могат да ядат шоколад по цял ден. Раците трябва да обръщат внимание на закуските си. Те трябва да са нискокалорични и неподсладени: сушени плодове, ядки, оризови сладкиши. Сладкишите и тортите трябва да бъдат напълно изключени от погледа. Раците поемат стреса заедно с храната. Те трябва да контролират емоционалното си състояние. Упражненията включват йога, спокойни разходки и упражнения с гирички.

Лъв

Той иска да бъде пръв винаги и навсякъде. Именно това качество ще помогне на Лъва да отслабне. За него са подходящи всички отборни игри, в които трябва да демонстрира бързина и ловкост. Вместо да седи пред телевизора, е по-добре да играе баскетбол, тенис или футбол. Лъвът ще трябва да разработи оптимален хранителен режим и да изпраща кексчета и сладкиши в кошницата. Сладкишите веднага ще ви докарат няколко излишни килограма.

Дева

Още: 8 диетични храни, които предизвикват преяждане

Те не могат да живеят без брашно. Този знак е луд по тестените изделия, хляба и кифличките. В резултат на това Девите плуват в мазнини и нивото на холестерола в кръвта им бързо се повишава. Трябва да намалите количеството на вредните въглехидрати, без фанатизъм да консумирате брашно, да се откажете от мазното месо, което Девата също обича. Този знак не жали спорта, мрази самата идея за фитнес зала. За да свалите калории, се препоръчва да се откажете от обществения транспорт, да ходите по-често пеша и да си осигурите генерално почистване.

Везни

Те имат проблеми с апетита. Готови са да се хранят 24 часа в денонощието, като залагат на бързата храна и сладкишите. Астролозите препоръчват да се хранят по едно и също време и да се откажат от честото похапване. При най-малкото усещане за глад трябва да пропуснете сандвича и да изпиете няколко глътки студена вода. Аеробиката, бързото ходене, джогингът са подходящи за тежести. Отборните спортове ще ви помогнат да се сбогувате с излишните калории без много усилия.

Скорпион

Диетата трябва да включва ябълки, диня, целина и спанак. От тези продукти приготвяйте питателни билкови коктейли, които не само подобряват храносмилането, но и премахват токсините. Скорпионът консумира прекомерни количества зеленчуци и масло. Те трябва да следят за приема на калории и да избягват мазните храни (като яйчен белтък или пържени в масло тортили). Основната страст на Скорпиона е сексът. Половин час интимна близост - минус 100 ккал. Това им помага да обърнат внимание на силовите тренировки.

Стрелец

Не може да живее без пътувания, скучно му е да седи дълго време на едно място. Стрелецът води активен начин на живот, което допринася за намаляване на теглото. Той е почитател на волейбола и баскетбола. Диетата на Стрелеца се основава на плодове и зеленчуци. Прекомерната консумация на животински мазнини няма да зарадва талията ви. Полезно е поне веднъж седмично да си организирате разтоварващ ден и да се храните изключително с растителна храна.

Козирог

Звездите препоръчват повече ходене пеша, поне всяка вечер се разхождайте в парка. Козирозите обичат да плуват. Така те ще подобрят кръвообращението и ще ускорят процеса на отслабване. Сауната и парната баня са подходящи за Козирозите. Рафинираните въглехидрати трябва да се изключат от диетата им. Те се съдържат в хляба, хранителните продукти, сладкарските изделия и алкохола.

Водолей

Те мразят физическите упражнения. Ходенето пеша, танците и карането на колело ще са подходящи за него. Пасивните видове отдих са противопоказни за Водолеите. Вместо да седите пред телевизора, по-добре е да отидете в музей или да се разходите из супермаркета (за половин час ходене ще изразходвате около 160 ккал). Средиземноморската диета е най-добрият избор за Водолея. Освен излишните килограми, тази диета предпазва сърдечносъдовата система, подобрява имунитета и намалява риска от развитие на диабет.

Риби

Логично е рибите като храна да преобладават. Те могат да се пекат, варят и задушават. Зеленчуците с ниско съдържание на нишесте са подходящи за гарнитура. Препоръчва се Рибите да избягват преработените храни и животинските мазнини. Ако огладнеят, бульон или лека закуска като моркови, неподсладени плодове, ядки ще свършат работа. За Рибите няма нищо по-добро от плуването. Разходките също ще им помогнат.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес