Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да нанесем матовото червило за най-добър ефект?

19 октомври 2024, 16:00 часа

С настъпването на есента много от нас започват да си спомнят за любимото си матово червило, което може би сме оставили в несесера си за лятото. Страхът от сухи устни през студения сезон обаче може да ни спре. Не се безпокойте! С правилния подход можете да постигнете перфектни резултати, без да навредите на устните си. Нека да разгледаме основните стъпки за нанасяне на матово червило.

Стъпка 1: Подготовка на устните

Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите устните си. Матовите червила съдържат много малко овлажняващи масла, което може да доведе до сухота и лющене. Започнете с нежен скраб за устни, за да премахнете мъртвите кожни клетки. Важно е да изберете деликатни текстури, за да не нараните нежната кожа.

Още: Тези нюанси червило правят зъбите ви да изглеждат по-жълти

След търкане не забравяйте да нанесете балсам за устни. Това ще им помогне да се овлажнят и омекотят. Дайте време на балсама да попие, а излишъкът може да се отстрани с хартиена салфетка.

 

Етап 2: Контур с молив

Следващата стъпка е да създадете контур с молив за устни. Изберете нюанс, близък до цвета на вашето червило. Ако устните ви изглеждат по-малки заради матовата си текстура, можете да излезете леко извън естествения контур с 1-2 милиметра, за да ги увеличите визуално.

Още: Кое червило отива на жени с тънки устни?

 

Етап 3: Нанесете червило

Сега е време да нанесете червило. Използвайте апликатор, четка или върха на пръстите – всеки метод ще даде различен ефект. Ако предпочитате лек ефект на целувка, използвайте пръстите си. Не забравяйте, че матовите червила са много пигментирани, така че един слой е достатъчен за чист завършек.

 

Още: 5 прости магически ритуала с червило, които определено действат

Стъпка 4: Коректор за перфектен контур

Ако очертанията не са толкова перфектни, колкото сте искали, не се отчайвайте! Коректорът е вашият най-добър приятел. Нанесете малко коректор върху твърда четка и внимателно обиколете краищата на устните си, за да ги дефинирате добре.

За да завършите визията си, можете внимателно да нанесете балсам или гланц за устни в центъра на устните си, за да избегнете усещане за сухота. Ако се страхувате да не развалите грима си, просто разбъркайте леко балсама с върха на пръстите си.

 

Етап 5: Почистване

След успешен ден с матово червило, не забравяйте да почистите го правилно. Използвайте хидрофилно масло за отстраняване на грим, за да премахнете всички остатъци от червилото. Отново обърнете внимание на хидратацията: балсам или подхранваща маска ще ви помогнат да върнете комфорта и влагата на устните си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес