Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да накараме пръстите на ръцете ни да отслабнат?

25 юни 2024, 09:44 часа

Когато пръстите са твърде дебели и къси, е невъзможно да се сложи красив пръстен или да се направи лек маникюр. Възниква въпросът: как да намалим големината на пръстите на ръцете? И възможно ли е това?

Реклама

Дължината и формата на пръстите се определят главно от генетиката. Но има няколко ефективни метода за тяхното изтъняване.

Отстраняване на излишните течности и намаляване на теглото

Ръцете и стъпалата стават по-обемни вследствие на отоци. Ключовият фактор за проблема е натрият. Той задържа течности в организма. Ако човек консумира повече от 2,3 грама натрий на ден, в крайниците му неизбежно ще се натрупа течност. Източници на натрий са солта, содата за хляб, бакпулверът, натриевият алгинат, мононатриевият глутамат и натриевият нитрат. Намаляването на употребата на тези вещества ще намали подуването на ръцете. Затова е важно да четете етикетите, преди да купувате продукти.

Как да отслабна в пръстите на ръцете – възможно ли е?

Билковите диуретици също могат да помогнат. За да отслабнат пръстите на ръцете, трябва да отстраните излишната течност от организма. За да направите това, можете да използвате листа от червена боровинка, мечешко ухо, липов цвят, ленено семе и др. Отварите от билки намаляват подуването. Ако те не помагат, трябва да се направи консултация с лекар, за да се установят медицинските причини за задържането на течности.

Цялостната загуба на тегло може да помогне пръстите ви да изглеждат по-тънки. Понякога е необходимо да свалите 5% от общото си тегло за един месец, за да изглеждат ръцете и краката ви по-тънки. За да направите това, трябва да включите в менюто си повече естествени храни. Те включват пълнозърнести храни, зеленчуци, плодове, риба, нетлъсто месо, яйца и соя. Необходимо е да приемете като правило да броите калориите, консумирани през деня. Силно стимулирайте процеса на отслабване с упражнения.

Как да отслабнем в пръстите с помощта на гимнастика?

От честите упражнения всяка част от тялото става по-тънка. Можете да тренирате пръстите си с помощта на различни предмети, включително кухненската маса и компютърната клавиатура.

Каква е причината за изтръпването на малките пръсти на ръцете?

Ето примери за прости упражнения

1. Стиснете юмрук, като палецът ви покрива всички останали пръсти. Задръжте юмрука си в продължение на 30 секунди. След това отпуснете, като разтворите пръстите си възможно най-широко.

2. Поставете ръката си с дланта надолу върху равна повърхност. Бавно изправете пръстите, така че да ги притиснете към плоската повърхност. Задръжте позицията за 30 секунди.

3. Сгънете пръстите, така че върховете им да докоснат основите на долните стави. Задръжте за 30 секунди.

4. Поставете ръката върху масата с дланта надолу. Повдигайте и спускайте последователно всеки пръст, като държите дланите върху повърхността на масата.

Всяко упражнение трябва да се повтори четири или пет пъти.

Здравословният начин на живот внася хармония във външния вид. И ако отслабването и гимнастиката не помагат, формата на пръстите може да се коригира с подходящ маникюр, пръстени и елегантни ръкавици.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес