Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да избегнете семейните скандали у дома?

19 юли 2021, 21:29 часа

Всеки, който живее със своята половинка или е женен (надяваме се, че щастливо) знае, че понякога е неизбежно да има кавги у дома. Те може да са дребни битовизми, но може да се развият до сериозни разправии. Има някои ценни съвети, които може да приложите в своето ежедневие, за да избегнете семейните скандали. Вижте кои са те: 

1) Помагайте си в домашните задачи 

Не е особено честно само един човек от домакинството да върши цялата работа за готвене, чистене, пране и простиране на дрехи и редица други подобни неща. Също важи и за гледането на децата. Освен ако някой изрични не държи да прави тези неща, то не пречи да разработите график и да си разделите задълженията или още по-добре - да ги вършите заедно. 

2) Правете компромиси 

Важно е да отстояваме своята позиция, но като цяло трябва да сме отворени към това да правим компромиси. Понякога такива ще се налагат когато искаме да избегнем конфликт. Всяко нещо трябва да си има граница, обаче. 

3) Не бъдете прекалено ревниви 

Ревността е нещо, което е приключило много романтични отношения. Не може, разбира се, да игнорирате някои ситуации, но в повечето случаи прекомерната ревност е крайно неприятна, особено когато ограничавате партньора си. 

4) Бъдете откровени едни с други

Не лъжете партньора си и не крийте нищо от тях, освен ако не става дума за романтична изненада. Няма нищо по-лошо от това да излъжете и след това другата страна да разбере. Тогава скандалите и охладняването на отношенията са неизбежни. Просто не го правете! 

5) Недейте да командорите 

Има хора, които са свикнали нещата да се случват както те искат, но нека има диалог. Недейте да командорите своя любим човек. Те ще търпят до даден момент, но след това ще избухне кавга. 

6) Бъдете разбиращи 

Има дни, в които вашата половинка просто няма да е на нужното ниво. Може да са уморени, може да са в лошо настроение. Ако са хапливи или пък нещо не се получи (загорено ядене) - не правете проблем. Вие ще усетите тези ситуации. 

7) Говорете за проблемите си с разбиране

Когато видите, че има кавги прекалено често просто приканете своята половинка на разговор, в който да разрешите този проблем. Може да има нещо, което те да не споделят, а да смятат, че вие знаете. А то въобще да не е така. Понякога от липсата на диалог се раждат неприятни ситуации. Не изпадайте в такъв сценарий. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес