Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да избегнем грешките при сушене със сешоар?

19 юли 2022, 16:00 часа
Реклама

Знаете ли, че има правилни и грешни начини да изсушите косата си със сешоар? От типа сешоар, който да използвате, до начина, по който изсушавате косата си, събрахме петте най-често срещани грешки, които хората правят – и ви учим как да ги избегнете.

Грешка №1 – не използвате правилния сешоар

Не всички сешоари са еднакви и не говорим само за цена и качество. Всъщност се правят различни сешоари за различни типове коса. Използването на „грешния“ може да означава, че не получавате най-добрия краен резултат. Уверете се, че купувате правилния сешоар за вашия тип коса:

  •     Керамика – най-добра за суха коса
  •     Йонни – идеални за бързо съхнене
  •     Турмалин – води до елегантен, гладък завършек

Боядисването на коса – през колко време да го правим?

Грешка №2 – не използвате топлинна защита (и игнорирате хладния удар)

Топлината от сешоара (и машата или ютията) може да увреди косата ви, оставяйки я суха, чуплива и къдрава. Затова вземете висококачествен топлозащитен спрей и дайте на мократа си коса пълна доза топлинна защита. Работете на секции, за да осигурите равномерно нанасяне по цялата коса. След като изсъхне, използвайте настройката „cool“ на сешоара. Това помага за охлаждане и фиксиране на кичурите, което води до по-гладка и блестяща коса.

Грешка №3 – Сушите косата си, когато е твърде мокра

Това изглежда като глупаво нещо. В крайна сметка това е смисълът на изсушаването на косата, нали? Защото е мокра? Ами да… и не. Сушенето на косата ви твърде рано означава, че отнема повече време, което излага косата ви на топлина за по-дълъг период от време. И както говорихме в Грешка 2, топлината може да бъде най-лошият враг на косата ви. Експертите всъщност препоръчват да оставите косата си да изсъхне на въздух до 80% от времето, преди да вземете сешоара. Косата ви ще изсъхне по-бързо по този начин, с по-малко излагане на топлина. Доверете ни се, косата ви ще ви благодари.

Грешка №4 – Сушите косата си отзад напред

Ако смятате, че редът, в който сушите косата си, няма значение, помислете отново. Косата около лицето и темето ви изсъхва по-бързо от задната част, така че докато стигнете до нея, сте заседнали със суха, къдрава коса, особено ако имате бретон. Започнете от слепоочието, темето и линията на косата и се върнете към тила.

Косата: 10 мита, на които всички вярват - част 1

Грешка №5 – Не използвате приставката за концентратор

Много хора хвърлят един поглед на приставките, които идват с нов сешоар, вдигат рамене и след това ги пъхат в чекмедже или шкаф под мивка, за да не бъдат видени никога повече. Но има причина всякеки сешоар да се доставя с определени приставки и концентраторът е добър пример.

Концентраторът фокусира топлината точно там, където желаете, като губи по-малко топлина и минимизира къдренето. Направете го на секции и наблюдавайте как косата ви изсъхва до приятен лъскав завършек.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес