Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как бързо и ефективно да премахнете миризмата на пот от връхните дрехи

12 септември 2024, 08:00 часа

Обикновено, за да изглеждаме спретнати, ние перем дрехите си. По този начин се отърваваме от неприятните миризми, петната и правим така, че тъканите отново да изглеждат свежи. Има обаче някои неща, които не могат да се перат по обичайния начин.
Знакът „не се пере в пералня“ е сигнал, че материалът изисква специално, щадящо почистване.

Неща, които не могат да се перат

Като начало трябва да разберете кои неща не могат да се перат в пералнята. И, разбира се, става дума за повечето елементи от връхното облекло. Например продуктите, изработени от естествена вълна, кожа и нейните заместители, велур и кашмир. Също така в този списък попадат и продукти, изработени от други материи. Става дума за следните:

Още: Как да премахнете петна от трева по дрехите?

- естествена коприна;

- батист и гипюр;

- дантела;

- сатен;

Още: Как да премахнете петна от всякаква боя от дрехите?

- набук;

- мембранно облекло;

- термобельо.

Начини за премахване на миризмата на потта

Още: 7 сигурни начина за премахване на пот от бяла риза

Свеж въздух

Това е най-лесният начин да се отървете от миризмата и не изисква инвестиция на време. Всичко, което трябва да направите, е да окачите дрехите си на най-проветривото място в къщата, а след това да организирате малко течение за известно време. Ако е възможно, използвайте вентилатор, за да подобрите резултата.

Мляно кафе

Кафето е един от най-добрите абсорбатори на миризми и освежители на тъкани. В рамките на няколко дни „ароматът“ на потта изчезва безследно. Ето защо, за да се премахне миризмата, кафето на прах трябва да се изсипе в тънка носна кърпичка, да се завържат краищата ѝ и да се постави вътре в нещото по-близо до областта на подмишниците.

Етерични масла

Те чудесно прикриват неприятните миризми върху дрехите. За тази цел е полезно етерично масло. Важно е то да е водоразтворимо. Трябва да напълните пръскачка с вода. След това изсипете в нея няколко капки етерично масло с любимата ви миризма. Разбъркайте всичко добре.

Тази течност трябва да се напръска върху продукта, миризмата на пот, от който трябва да премахнете. След това трябва да изчакате, докато всичко изсъхне.

Лимонов сок

Ако искате да освежите дрехите си, не можете да измислите по-добър начин. Първо, киселините, съдържащи се в лимона, унищожават бактериите. Второ, благодарение на пудрата, миризмата му предизвиква асоциация с чистота и свежест. За да се отървете от миризмата на пот без следа, просто трябва да смесите една супена лъжица лимонов сок с чаша вода в пулверизатор и след това да напръскате проблемните зони.

Сода за хляб

Съществуват три начина за премахване на миризми от дрехите с помощта на сода за хляб:

Първият и най-дългият - ще ви е необходим херметически затворен съд, в който трябва да изсипете содата за хляб. Там трябва да поставите вътре вещта, да затворите капака и да изчакате няколко дни. Натриевият бикарбонат е лидер в премахването на неприятни миризми. Той ще ги абсорбира, премахвайки ги от тъканта без следа.

Вторият и по-радикален начин - трябва да поставите дадена вещ от гардероба в голяма полиетиленова торба. След това изсипете в него сода за хляб. След като разклатите добре торбичката, изчакайте 20 минути, а след това извадете вещта и изтръскайте остатъка.

Третият вариант - трябва да добавите вода към содата, за да направите гъста паста, да нанесете средството върху замърсените участъци, да изчакате, докато пастата изсъхне, и след това да я изтръскате от тъканта с четка.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес