Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как бързо да премахнете следите от целуване (смучки)

18 септември 2024, 08:45 часа

Страстните целувки винаги са приятни, но понякога след тях остават следи по тялото. Експертът разказа как бързо да премахнете последиците от целувката.

Как бързо да премахнете следите от смучка, който по никакъв начин не се вписва в границите на благоприличието? Използвайте простите съвети на нашия експерт и няма да ви се налага да се покривате неловко с шал.

Как бързо да премахнете смучка на врата?

За да замаскирате хематом, използвайте лепенки и фон дьо тен в телесен цвят или коректор или маска за лице.

В допълнение към факта, че хематомът на шията или на която и да е видима част от тялото изглежда изключително грозно, зачервяването може да причини сериозни здравословни проблеми и дори да стане причина за летален изход. Така например светът познава случаи, когато на пръв поглед безобидна смучка на врата, оставена в разгара на страстта на врата, е станала причина за инсулт.

Факт е, че кръвоизливчето води до образуване на кръвен съсирек, който може да се придвижи до мозъка. Трябва да се отбележи обаче, че това се наблюдава само при хора, които имат предразположение към образуване на кръвни съсиреци.

Още: Какви ги върши Макрон? Целува се страстно с френския министър на спорта (СНИМКА+ВИДЕО)

Какво ще помогне за бързото отстраняване на следите от смучка?

За премахване на синината е подходящо разтриване на болното място.

  • Движенията ви трябва да са бавни и внимателни.
  • При такъв масаж зачервяването и отокът ще преминат за един ден.

За бързото отстраняване на следите от смучки ще помогне солариумът, дори една процедура ще направи хематома не толкова забележим.

Съществуват няколко метода за бързо облекчаване и скриване на смучка.

Още: Бързо премахване на смучките: народни средства за защита

Първият и най-разпространен метод е приложението на студен компрес. Студената температура свива кръвоносните съдове и намалява подуването и възпалението. Най-добре е да поставите лед, увит в тънка кърпа, директно върху засегнатата област за 10-15 минути през първите часове след появата на смучката.

Масажът на засегнатата зона също може да помогне. Леко разтриване с кръгови движения стимулира кръвообращението и подпомага разпръскването на събраната кръв под кожата.

Друг метод е използването на топъл компрес. Топлината подобрява циркулацията и може да спомогне за по-бързото разтваряне на съсиреците. След 48 часа от появата на смучката можете да приложите топъл компрес за 10 минути няколко пъти дневно.

Още: Заснеха Бен Афлек да целува съпругата на Мат Деймън (ВИДЕО)

Важно е да се знае, че пълното изчезване на смучка може да отнеме от няколко дни до седмица, в зависимост от индивидуалния организъм и използваните методи за лечение.

Източник: TheDay.ru

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес