Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кафето помага в борбата със стареенето и заличава тъмните кръгове около очите

27 февруари 2022, 08:15 часа

Заговорим ли за кафе, почти винаги ни връхлита едно усещане за бодрост. Свързваме кафето със събуждането ни рано сутрин и като цяло старта на деня. Не бива обаче да избързваме и да го поставяме в графата напитки за бодрост и свежест, защото кафето би могло да бъде използвано и в домашните ни ритуали за красота като един от най-важните компоненти за постигането на по-добрия външен вид.

От него става чудесен скраб
Не бива да изхвърляте утайката, останала след направата на кафето сутрин. Мокрите, смлени зърна кафе могат да се използват като един отличен, домашен скраб за тялото. Утайката от кафе е в пъти по-щадяща кожата, в сравнение с кристалите на захарта и е един перфектен заместител за хората с по-чувствителна кожа. Примесена с кокосово масло или друго етерично масло, утайката от кафе за нула време се превръща в един по-евтин, ефективен и здравословен скраб за всеки тип кожа.

Отървете се от тъмните кръгове
Кафето е отличен помощник, в борбата с тъмните кръгове около очите. Няколко капки от напитката, примесени с околоочния ви крем, отлично ще се справят и подобрят работата на кръвоносните съдове именно в тази зона, а именно недобрата циркулация на кръвта е прекият виновник за появата на тъмните кръгове.

Лосион за тъмна коса
Лосионите от лайка, поддържащи свежестта са предназначени именно за дамите с рус цвят на косата. Кафето би могло да даде тази възможност на дамите с по-тъмен цвят на косата, а именно брюнетките. Всичко, което ви е нужно, са две чаши силно кафе. Полейте косата си с течността, завийте я с фолио или с шапка за баня за около два часа, след което отмийте с шампоан.

Премахва миризмата на манджа
Лепкава и наистина досадна е миризмата на чесън или лук върху ръцете, с които сме сготвили поредния си кулинарен шедьовър. За да успеете да се отървете от тези така неприятни миризми, втрийте в ръцете си от любимото си кафе и неприятните миризми ще останат в историята.

Бич срещу възрастта
Утайката от кафе притежава подмладяващи свойства и то на достъпна цена. Това, което трябва да направите е да смесите две части утайка от кафе с една част вода, прибавете няколко капки етерично масло от чаено дърво, и воала – в ръцете си държите отлична, подмладяваща паста. Нанесете малко от нея върху кожата си и масажирайте с кръгли движения, след което изплакнете с вода.

Не на целулита
Не е нужно да прибягвате до скъпите масажи и процедури, заради които ще олекне и портфейла ви. Една доста по-евтина и домашно-приготвена антицелулитна козметика би могла да бъде именно утайката от кафе. Смесете кафената утайка с кокосово масло, след което нанесете с кръгови движения по желаните за третиране места. Изплакнете добре, и съвсем скоро ще се сбогувате и с неприятното усещане за „портокалова кожа“ .

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес