Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искате БЕЛИ ЗЪБИ? Ето как да ги постигнете в ДОМАШНИ условия

12 април 2023, 09:00 часа

Джулия Робъртс, Бионсе и Ан Хатауей имат едно общо нещо - усмивка за милион долара. Независимо дали сте знаменитост, или не, знайте, че усмивката се забелязва първа. Може и да не се появявате на червения килим, но не е зле да знаете как да избелите зъбите си.

Освен да посетите зъболекарски кабинет, можете да избелите зъбите си и у дома, а вероятно имате всички съставки в кухнята си. Представяме ви най-добрите естествени методи за избелване на зъбите в уюта на собствения ви дом. Освен по-светлата усмивка, която ще получите за нула време, всички тези продукти са полезни и достъпни.

Сода

Задължителен продукт, с който всеки дом трябва да разполага, е содата за хляб. Благодарение на своя състав содата за хляб, освен за различни цели, може да се използва и за полиране на зъбите. Тя действа като лек абразив и може да изсветли петната по зъбите и да помогне за премахването на зъбния камък.

Какво да правите: Смесете равни количества сода за хляб и вода в малка купа, докато се получи паста. Вземете сместа с четката си за зъби и търкайте зъбите си с леки, кръгови движения, но обръщайте внимание на всеки зъб. След това изплакнете обилно устата си.

Кои са най-добрите начини за избелване на зъбите?

Ябълков оцет

Ябълковият оцет отдавна е в светлината на прожекторите заради своите ползи за здравето. Известни дами като Дженифър Анистън, Хилари Дъф и Кортни Кардашиян са обсебени от този продукт. Тъй като е естествено киселинен, той може да помогне за разбиването на зъбен камък или други вещества, полепнали по зъбите. pH на ябълковия оцет може да премахне петната от зъбите, като по този начин избелва зъбите ви по естествен начин.

Какво да правите: Смесете ябълковия оцет с вода, за да го разредите, и го разклатете внимателно в устата си за около минута.

Кокосово масло

Това е древна аюрведична практика, която включва приемането на една супена лъжица масло - кокосово или сусамово - и прехвърлянето му в устата в продължение на 20 минути всеки ден. Тази практика помага за извличане на токсините и бактериите, които причиняват промяна в цвета на зъбите. Това естествено средство не само избелва зъбите, но и освобождава организма от токсини, освежава дъха и значително подобрява здравето на устната кухина. Ако не харесвате вкуса на маслото, опитайте други разновидности.

Плодове и зеленчуци

Знаем, че плодовете и зеленчуците ни осигуряват необходимите витамини, минерали и фибри. Съединението D-лимонен и лимонената киселина, които се съдържат в корите на цитрусовите плодове, обаче са отлични за избелване на зъбите. Въпреки че диетата, богата на плодове и зеленчуци, не може да замени поддържането на добра хигиена, хрупкавите сортове, като ябълки, целина и моркови, могат да помогнат за изместването на зъбния камък, докато ги дъвчете.

Какво да правите: Нежно разтривайте портокалови или лимонови кори върху зъбите си в продължение на няколко минути. След това не забравяйте да изплакнете добре устата си и да измиете зъбите си.

Стоматолог разкри как да избелим зъбите, без да повредим емайла

Нетоксични продукти за избелване на зъби

Ленти за избелване на зъби

Опитайте да използвате ленти за зъби, направени с кокосово масло, лимонова кора и градински чай. Тези лентички по естествен начин премахват петната и разбиват твърдия зъбен камък. Подходящи са и за хора с чувствителни венци, няма дразнене и неприятен вкус, оставени от изкуствените средства за избелване на зъби.

Активен въглен

Сред изцяло натуралните продукти за избелване на зъби активният въглен е един от най-популярните и за това има основателна причина. Активният въглен е известен със своите детоксикиращи свойства. Той спомага за отстраняването на зъбния камък и възстановява естествения им, бял вид.

Паста за избелване на зъби

Не всички избелващи пасти за зъби са еднакви, а пастата с конопено масло е сред най-добрите. Тази алтернатива без флуорид трябва да стане част от сутрешната и вечерната ви рутина. При редовна употреба ще се отървете от повърхностните петна и отлагания, като същевременно ще освежите дъха си.

Избелващ молив

Независимо дали искате да премахнете стари петна или да предотвратите образуването на нови, този нежен, но ефективен скраб е много практичен и рентабилен. Избелващият молив за зъби не съдържа консерванти, добавки, изкуствени оцветители и аромати и можете да го носите винаги със себе си.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес