Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има само 5 вида работещи жени: Разберете коя сте.

30 октомври 2023, 21:15 часа

Не знаете как можете да се характеризирате по време на ежедневната работа? Опитайте се да намерите себе си в една от тези опции. Ето характеристиките на жените с кариера.

1. Професионалист

Тези отчаяни работнички, разрушаващи всички препятствия по пътя към идеалната кариера, съставляват 16,2% от всички работещи жени. За тях е важно да направят впечатление, така че всички около тях да знаят, че именно те са предложили иновативна идея или са спасили отдела за покупки от непланирани разходи. Професионалистите са героини, които искат да променят света. От една страна, тези супержени са пламенни перфекционистки.

Професиите, за които мечтаят жените

2. Майстор на всички сделки

Тези дами няма да се задоволят с нищо по-малко от 100% резултати във всички сфери на живота. Те се нуждаят от невъзможното - да са навреме навсякъде и то така, че да е и качествено. Основното нещо е да запомните, че сте сами и основното постижение е да бъдете щастливи. И е по-добре да поемете върхове, работа и семейство, пълни със сила, в добро настроение и в хармония със себе си.

3. Търсач на внимание

Статистически най-хармоничният тип кариерист. Търсещите внимание прекарват много време в общуване: точно това са пойните птици, които чуруликат по време на почивка близо до охладителя. Те не посвещават енергията си на най-трудните задачи, като първия тип, или на всичко, като втория.

Тези хора с радост ще се заемат с нов проект, ако знаят, че ще покажат уменията си в него. В противен случай любителят на вниманието ще реагира пасивно на предложението на шефа. Ако вашата сила е способността да филтрирате работното натоварване и да преминете в енергоспестяващ режим, когато е необходимо, поздравления: кариерата ви може да не е метеорична, но нервната ви система със сигурност няма да пострада.

В кои сфери работят повече жени отколкото мъже

4. "Кукла Барби"

Според японски оценки 16% от жените попадат в тази категория. Много е лесно да ги разпознаете: те харчат заплатите си за маркови артикули. Тези дами се интересуват повече не от кариерното израстване, а от голямото име на компанията, в която работят. „Барбитата“, наричани още „принцеси“, са доста доволни от липсата на повишение. Не, те не са мързеливи, те просто разчитат в живота на успешен брак. Защо не? Поне една от справедливата половина от работещото население знае как да получи максимално удоволствие от живота.

5. Домакини

Това са едни случайни кариеристки, които дори и да мечтаят за повишение, го правят само преди брак или раждане на дете. Те се отличават с грижовни позиции: домакините ще проверяват отново самолетните билети, ще заредят всички заседателни зали с бутилки вода и ще се уверят, че транспортната компания няма да подмени шефа. Само 9,9% от жените принадлежат към тази категория, но техният състав непрекъснато се променя.

За кратко време домакините започват да изпращат доклади не на мениджърите, а на свекървите, преминавайки към статута на домакини. Въпреки че не бихме казали, че работата им свършва дотук. Да си съпруга и майка на пълен работен ден, да нямаш почивни дни или болнични и да си дежурен 24 часа в денонощието - нека никой не смее да го нарече работа!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес