Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хотелски трикове, с които ще направите безупречно почистване на дома

25 юни 2024, 08:32 часа

Почистването на хотели е изкуство, което изисква не само старателност, но и ефективност. Професионалните камериерки са разработили много трикове, които им помагат да поддържат стаите си безупречно подредени. Ето десет тайни, които те използват и които могат да бъдат полезни на всички в почистването на дома.

Реклама

10 тайни за безупречно почистване на хотела

1.       Започнете с оправянето на бъркотията: Преди да започнете да почиствате, важно е да премахнете всички ненужни предмети. Това ще ви помогне да започнете начисто и да избегнете преместването на дребни неща от място на място. Добре е да се започне с изхвърляне на боклука и събиране на прането, за да се предотврати повторно замърсяване.

2.       Използвайте кърпа вместо прахосмукачка върху завесите: Използвайте кърпа за ръце, за да отстраните бързо праха от завесите. Той е по-ефективен от вакуумната приставка за перде и няма да повреди тъканта.

10 грешки при почистване, заради които домът ви никога няма да е чист

3.       Прахосмукирайте като професионалист: Вместо да почиствате с прахосмукачка стаята в кръг, започнете със зоните с голям трафик и след това преминете през останалите. Това ще ви помогне да вакуумирате всичко два пъти.

4.       Моп след прахосмукачка: За перфектна чистота използвайте прахосмукачка и моп последователно. Това ще предотврати появата на мокри следи върху вече чист под.

5.       Изберете кърпи от микрофибър: Използвайте микрофибър, за да премахнете праха от повърхностите. Той е не само по-ефективен от другите материали, но и създава по-малко прах.

6.       Използвайте оцет като почистващ препарат: Една проста комбинация от вода и оцет може да бъде идеално почистващо решение, което осигурява чистота и премахва мътността, оставена от други продукти.

7.       Четка за зъби за труднодостъпни места: За да почистите труднодостъпни места, като пукнатини в банята, използвайте четка за зъби. Ще ви помогне да стигнете до най-малките ъгли.

Тайната на правилното и бързо основно почистване в дома: Ето откъде да започнете

8.       Маркирайте спалното си бельо: За да избегнете грешки, когато оправяте леглото си, маркирайте вътрешните шевове на спалното бельо с маркер за тъкани. Това ще помогне да поддържате нещата подредени и ще направи процеса по-бърз.

9.       Почистете банята последна: Следвайки професионалната логика, започнете почистването в зоните с най-малко бактерии, като спалнята. Това ще помогне за минимизиране на риска от разпространение на микроби.

10.   Не забравяйте за стените на банята: стените на банята често се пренебрегват при почистване, но те могат да натрупат значително количество мръсотия. Използвайте препарата и времето за стената, докато работите, за да почистите останалите повърхности в стаята.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес