Хитри начини за почистване на петна в дома със сода!

7529
Хитри начини за почистване на петна в дома със сода!
Снимка: iStock/Guliver

Содата за хляб е лесна за закупуване в магазин, защото е популярен продукт, който често се използва при печене. Но  содата за хляб има много други приложения в дома : кухня, козметика, лекарства и почистване. Содата е идеална за почистване на много домакински уреди. Не е нужно да купувате готови химикали, за да почистите ефективно!

Сода за хляб като почистващо средство

Содата е подходяща за почистване на всички пластмасови и емайлирани продукти, тъй като не надрасква почистените повърхности.

Премахване на неприятните миризми - Содата за хляб е надежден продукт, който абсорбира влагата и миризмите. Той ще ги премахне от хладилника (например миризма на риба) или от съдомиялната машина, където неприятната миризма на мръсни съдове продължава да има понякога и след измиване. За да се отървете от миризмата, изсипете 1 супена лъжица сода за хляб в чаша вода и я разтворете. Оставете приготвения разтвор в хладилника, шкафа или съдомиялната машина за няколко часа. Разпръснат върху тапицерията на автомобила, содата за хляб ще неутрализира остарялата миризма на цигара. също може да я използвате за премахване на острата миризма на чесън или лук от ръцете ви. Достатъчно е да втриете малко сода в ръцете си и след това да изплакнете обилно с топла вода. За да премахнете неприятните миризми от обувките, изсипете сода вътре в обувките за една нощ. На сутринта извадете содата и почистете обувките.

Почистване на дъската за рязане - содата е cudesна за освежаване на дъската за рязане или кухненските кърпи, които използваме редовно в кухнята. Избършете мръсните предмети с разтворена сода във вода или ги оставете да киснат в разтвора за няколко минути.

Почистване на стъклото на фурната - запечено стъкло на фурната може ефективно да се измие с приготвена гъста паста от сода и вода. За да приготвите пастата, смесете 3 супени лъжици вода с 3 супени лъжици сода за хляб.

Почистване на скара - поръсете мръсната решетка с топла вода, поръсете я обилно със сода за хляб и я оставете за една нощ. На следващия ден измийте решетката и я избършете на сухо.

Почистване и дезинфекция на пералнята - ще почистим барабана на пералнята у дома. Изсипете сода за хляб в чекмеджето за прах. Препоръчително е да стартирате празна програма за почистване на всеки 40 цикъла. Програмата отнема приблизително 70 минути и почиства вътрешността на пералнята при 90 ° С.

Премахване на различни петна - содата ще премахне петна от вино, кръв  и мазнини от килима. 

Почистване на бижута - мазното и матово покритие върху злато изглежда грозно. Най-добрият начин да се отървете от мръсотията е да приготвите разтвор със стърготини от сапун, малко количество сода за хляб (около половин чаена лъжичка) и топла вода. Накиснете бижутата в този разтвор за 30 минути. След това изплакнете и полирайте повърхността за да получите желания ефект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Виц за добро утро: Голям семеен скандал

Стихотворение на деня, 28 юни, от Надежда Захариева

Кои напитки не трябва да се комбинират с кафе

Любовен съвет за всяка зодия за 28 юни 2024

Таро хороскоп за 28 юни 2024

Разтърсваща притча за любовта

Астролози: Това са най-щастливите дати през ЮЛИ месец

Защо трябва да миете лицето си с ябълков оцет

Безкабелни срещу прахосмукачки с кабел: Кое всъщност си струва да се купи

9 изненадващи храни, които трябва да се съхраняват в хладилник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Виц за добро утро: Голям семеен скандал
Виц за добро утро: Голям семеен скандал

Голям семеен скандал във Враца. - Тръгвам си, Киро! - На връщане земи леб! - Нема да се върнем! - Е па тогава ше ядем без леб! Вицове за Иванчо Вицове...