Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешките, които допускате с червилото си, които влияят лошо на устните ви

11 март 2022, 14:00 часа

Не очертавате устните си

Ако не искате небрежен пръстен от цвят да обгражда външната част на устата ви в края на нощта, не пропускайте линията за устни. За да предотвратите прекалено остри линии, опитайте да прокарате линията за устни напред-назад по ръката си, за да притъпите точката и да затоплите восъка на молива, след като го наострите. Влажните, заоблени върхове (за разлика от силно заострените точки) са оптимални за създаване на по-естествено изглеждаща дефиниция. Преди всичко, никога не очертавайте в грешен цвят. Очертаването на устните ви с един нюанс по-тъмен от естествения цвят на устните ще ги накара да изглеждат незабавно по-пълни, но внимавайте да не се отклонявате твърде далеч от вродената си линия.

Как да изберем правилното червило за нас

Подчертавате устните си извън естествената си линия

По-лошото от пренебрегването на линията за устни е неправилното й нанасяне. Докато фината такава може да работи, то прекалено изтегленият контур може бързо да се превърне в прилика на Жокера. За разкошен силует, който не е крещящо очевиден, нанесете коректор върху външните ръбове на устните си, след което използвайте малка четка за коректор, за да го смесите. След това нарисувайте линията на устните съвсем леко извън естествените си устни. Опитайте да нанесете сянка за подчертаване в центъра на долната си устна, след като сложите червилото, за да изглежда още по-пълно.

Нанасяне на твърде много гланц

Въпреки че наистина е вярно, че гланцът за устни е друг лесен начин да направите устните да изглеждат по-пълни, не прекалявайте с него. Освен ако не искате да изглеждате така, сякаш току-що сте потопили устата си в кленов сироп, имайте лека ръка, когато нанасяте. Докато наслояването на червилата е идеално за фиксирането им, наслояването на гланц бързо ще се деформира в лепкава каша.

Без ексфолиране предварително

Тъй като червилото е известно с това, че подчертава сухи петна и фини линии, е наложително да премахнете всички тях предварително. Нанасянето върху напукани устни само ще подчертае всяко несъвършенство. Освен това сухите устни нямат издръжливост и ще причинят непрекъснати бръчки през целия ден. Ако искате да постигнете този гладък и равномерен блясък, не забравяйте да приложите ексфолиант.

Правилно ли съчетаваме червилото и сенките за очи

Поставяне на червило веднага след нанасяне на балсам за устни

Противно на общоприетото схващане, нанасянето на балсам за устни директно преди червилото не е добра идея - в крайна сметка само ще се окажете неловко смесването на червилото и балсама заедно в едно блестящо съединение. С други думи, ще влачите балсама си около устата си, вместо да нанасяте цвета върху устните си. Като алтернатива направете балсама за устни първата стъпка от рутината си за грим, а червилото - последната. По този начин балсамът ви вече ще ви е хидратирал, докато дойде време да нанесете червилото си.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес