Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гениално: 5 начина да свалите лака от ноктите си, ако нямате лакочистител под ръка

22 октомври 2024, 10:00 часа

Дори и да имате лакочистител за нокти, все пак е най-добре да го замените. Той съдържа химически съединения, които водят до разцепване, напукване на ноктите и изсушаване на кожичките. Споделяме списък с по-безопасни алтернативи, които премахват лака за нокти също толкова ефективно.

Алкохол

Медицински спирт, антисептик, алкохол - благодарение на алкохола в състава си те премахват лака бързо. Напоете памучен диск със спирт, задръжте го върху нокътя за 10 секунди и започнете да търкате. Друг вариант е парфюмът. Но в тях има повече ароматни масла, отколкото в алкохола, така че ще ви трябва много парфюм, за да изтриете ноктите си.

Още: Как да махнем лак без лакочистител

Оцет+плодов сок

Тази смес отдавна е измислена като алтернатива на вредните лакочистители за нокти. Основният компонент тук е оцетът. Той разтваря лака в контакт с ноктите. Плодовият сок е необходим, за да не остане неприятна миризма на ръцете. Смесете сока и оцета в съотношение 1:1 и навлажнете памучен диск. Дръжте върху нокътя в продължение на 10 секунди, след което отстранете лака както обикновено.

Лимонов сок

Лимонът има дезинфекциращо действие, като разтваря бактериите. Той може да направи същото и с лака за нокти. Изстискайте лимонов сок, потопете добре памучен диск в него и го дръжте върху нокътя, докато лакът започне да се сваля. Втривайте памука в ноктите, докато не отмиете лака за нокти.

Още: 7 лака за нокти, които винаги изглеждат евтини

Лак за коса

Лакът за коса съдържа химически разтворител, така че много хора отдавна са го оценили като средство за отстраняване на лак за нокти. Напръскайте лака върху памучен тампон, увийте го около нокътя и изчакайте няколко минути. Ако е необходимо, напръскайте отново памучния тампон и започнете да изтривате лака.

Лакът за коса също премахва петна от лак за нокти. Напръскайте петното върху кърпата, след няколко минути лакът за нокти ще изсъхне и ще можете лесно да го изстържете.

Паста за зъби + сода за хляб

Още: Хитри трикове за бързо съхнене на лака за нокти

Класическата бяла паста за зъби съдържа етилов ацетат - вещество, което се съдържа и в препаратите за отстраняване на лак за нокти. То полира повърхността на зъбите и ги почиства от замърсявания. Содата за хляб, от друга страна, съдържа фини абразивни частици - затова е подходяща за почистване на водопроводни тръби. Смесете паста за зъби и сода за хляб в съотношение 1:1 и я втрийте в ноктите си, докато лакът започне да се отделя

Как да се грижите за ноктите си?

След като изтриете лака, кожата и ноктите се травмират, затова е важно да ги овлажнявате. Намажете ноктите и кожичките си с масло за кожички или масло от монарда - то също подпомага растежа на ноктите. А в дългосрочен план установете режим на пиене. Водата поддържа кожата ви хидратирана, а ноктите ви - блестящи

 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес