Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филърът мигрира: 7 причини устните ви да се преместят зад ухото

13 октомври 2024, 20:00 часа

Вероятно сте чували истории за това как филърът за устни може да започне да мигрира. Обикновено в такива случаи се обвинява козметика или се смята, че продукта е некачествен. Какви могат да бъдат другите причини.

 

1.       Правите много мимики

Още: Адриана Лима махна филърите и си върна предишната физиономия (СНИМКИ)

Вие сте от тези, които не могат да живеят дори минута, без да изразят емоциите си? Поздравления, вие сте най-големият враг на филърите. След поставяне може да усещате устните си като балон, пълен с вода. Ако постоянно го стискате и разтягате, водата ще започне да търси пътя на най-малкото съпротивление. Същото се случва и с филъра.

Какво да правите: в първите дни след процедурата се опитайте да сдържате емоциите си.

 

2.       Не можете да живеете без интензивни тренировки

Още: Какви опасности могат да крият хиалуроновите филъри?

На пръв поглед ще се замислите, какво общо има спортът с това? Но представете си: току-що сте поставили филър в устните си и няколко дни по-късно решавате да направите тежка силова тренировка във фитнеса. Рязкото повишаване на налягането в тялото може буквално да „изстиска“ филъра от устните в околните тъкани.

Какво да направите: дайте време на тялото (и устните) ви да се възстановят. През първите 2-3 седмици след процедурата заменете интензивните тренировки с лек фитнес, стречинг, пилатес или йога. Така фигурата ви няма да пострада, а устните ви ще останат в идеална форма.

 

3.       Спите с лице към възглавницата

Още: Филъри за устни: Всичко, което трябва да знаете за процедурата

Постоянният натиск върху едната страна на лицето ви може да накара филъра да мигрира.

Какво да направите: Опитайте да спите по гръб поне през първата седмица след процедурата. Да, може да е неудобно, но това ще помогне да запазите формата на устните си и ще предотвратите появата на бръчки.

 

4.       Кожата ви е склонна към отоци

Още: Филъри за устни: Всичко, което трябва да знаете за процедурата

Филърите съдържат хиалуронова киселина, която от своя страна силно привлича водата. Подуването може не само да наруши формата на устните и буквално да издърпа филъра в съседните тъкани.

Какво да направите: в първите дни след процедурата забравете за солта, алкохола и пикантната храна. Пийте повече вода и зелен чай, който има лек деконгестантен ефект.

 

5.       Стрес

Той е истинска хормонална буря в тялото, освобождавайки кортизол в тялото. Този хормон може да причини задържане на течности в тялото и в резултат на това да увеличи подуването на мястото на инжектиране на филъра.

Какво да направите: опитайте се да се отпуснете колкото е възможно повече през първите седмици след процедурата (и, честно казано, като цяло). Медитация, ароматерапия, разходки сред природата - изберете това, което ви харесва най-много.

 

6.       Любител ли сте на горещите бани и сауни?

Високите температури причиняват разширяване на кръвоносните съдове и увеличаване на притока на кръв, което може да доведе до разместване на филъра.

Какво да направите: първите 2-3 седмици след процедурата забравете за горещите бани, сауните и солариумите. И за да не скучаете, подарете си домашен спа ден с прохладни маски за лице и лек масаж (само без да докосвате зоната на устните, разбира се).

 

7.       Обичате ли да експериментирате с козметика?

Някои компоненти в козметиката могат да взаимодействат с филъра, причинявайки преждевременното му разтваряне или още по-лошо- мигриране.

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес