Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филмовите поредици, които да гледаме отново

16 януари 2022, 15:20 часа

Има някои класики в киното, които никога не остаряват. Ние се връщаме към тях отново и отново. В тази статия ще ви препоръчваме филмовите поредици, които задължително трябва да гледате отново: 

Властелинът на пръстените

Като първо място слагаме трите филма на Питър Джаксън. "Задругата на пръстена", "Двете кули" и "Завръщането на краля" са сред най-великите филми, които са правени някога. Ако скоро не сте се връщали в Средната земя с Фродо и компания, сега е добро време да го направите и да преживеете отново техните приключения пред екрана. 

Карибски пирати (първите три филма)

Уважаваме поредицата и Джони Деп, но първите три филма си остават най-добрите и обичаме да се връщаме към тях. Ако търсите нещо разтоварващо, което да гледате след работа, то "Карибски пирати" определено е добра опция. Екшън, пирати, хубава музика, интересна история - какво повече може да иска човек? 

Филмите за Хари Потър 

Филмите определено отстъпват на книгите, но са достатъчно добри, за да ги гледаме отново и отново. В нашето семейство има традиция да ги гледаме около коледните празници и тази година направихме същото. Започнахме малко преди Коледа, за да ги завършим малко след Нова година. 

Филмите на Марвел

Тук говорим за наистина огромно количество заглавия, но е интересно да изгледате отново всичко от първия филм за Iron Man от 2008-ма година, чак до последното заглавие за Avengers. Ще ви отнеме поне два месеца, но ако сте фенове на Marvel, ще си струва. 

Поредицата Star Wars 

Тук отново не слагаме последните три филма, които следват основната сюжетна линия. Star Wars 1, 2 и 3 също не блестят с нещо особено, но поне са направени от Джордж Лукас. Ако искате нещо добро си пуснете старата класика. Няма да сбъркате с нея никога. 

Кръстникът 

Тук, за жалост филмите свалят своето ниво от първа до трета част, но все пак остават някои от най-добрите в киното. Първата част остава вечната класика, а Марлон Брандо, Робърт Дювал и Ал Пачино правят изключителни роли. Седнете и се насладете на майсторство от добрите дни на киното. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес