Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето защо все повече собственици избират застраховка „Домашно имущество“

14 август 2024, 09:40 часа

Мотивацията на потребителите на застраховка за домашно имущество се състои от редица съображения – повишено е и доверието към компаниите

Застраховка „Домашно имущество“ е продукт на компаниите, който през последните години бележи повишен интерес от страна на потребителите. Експертите регистрират и повишено доверие към фирмите, които предлагат полиците, като тенденцията води и до това все по-често да се използват застраховки за дома.

Съображенията на собствениците на жилища или офиси са изцяло рационални и създават необходимата мотивация, което се дължи на няколко основни причини.

1. Професионално отношение и компетентен съвет

Ако обърнем поглед само няколко години назад, мнозина считаха, че при реализиран риск не биха получили своето обезщетение. Днес тези опасения са в миналото.

Коректното общуване, професионалното отношение и компетентните съвети, на които могат да разчитат клиентите, допринесоха за издигане на авторитета на компаниите и изграждането на нужното доверие в тях. Потребителите все повече откриват, използват и оценяват високо потенциала на застрахователните услуги.

2. Улеснен достъп

Онлайн платформата Crediport.bg е от лидерите, които създадоха условия за максимално улеснен достъп до застрахователните услуги.

От удобството на дома може да се информирате детайлно за условията, за покритите рискове, за застрахователните суми, как се формира изплащането на сумите при инцидент, има ли установени срокове.

Това предимство е изключително ценно за потребителите и създава допълнителни предпоставки стойността на застраховката да се залага предварително в годишния бюджет на собствениците. Днес те са склонни да отделят суми над 100 лева за периода, които са далеч по-скромни като размер, ако ги сравним със автомобилните застраховки например.

3. Природни бедствия

В световен мащаб се регистрират много повече случаи, отколкото в България, но е факт, че природните бедствия зачестяват. Щетите от тях са сериозни, когато се касае за наводнения или свлачища, но дори и градушките демонстрират опустошителен характер и могат да нанесат поражения на дома.

Ето защо настъпва промяна и по отношение на склонността на хората да застраховат имуществото си.

При имотите с ипотеки банките изискват да се сключи такава полица, но и при всички останали осъзнаването на необходимостта от нея вече се превръща в тенденция.

4. Грижа за собствения имот

Предвид високия процент на хората в България, които живеят в собствени жилища, става все по-значима грижата за тях. Не всички искат да разчитат на държавата, която да осигури финансова подкрепа при възникване на големи бедствия.

Ясно е, че тази помощ, дори да бъде отпусната, няма как да покрие в пълен размер загубите.

Разликата при застрахователната полица от този вид е, че Вие си гарантирате спокойствието да възстановите изцяло стойността на нанесените щети, като по този начин избегнете опасността да изпаднете неочаквано във финансово затруднение.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес