Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есенно равноденствие 2024: Кога ще дойде и как най-добре да го прекарате

21 септември 2024, 10:00 часа

Когато дните стават по-къси, времето се охлажда и листата на дърветата започват да се обагрят в жълто и червено, есента е настъпила в Северното полукълбо. „Златният“ сезон обаче официално започва не на 1 септември, а в деня на есенното равноденствие. Нощта и деня в този ден са приблизително равни по продължителност: те продължават около 12 часа.

 

Кога започва есенното равноденствие 2024

Още: Без накъсване и падане: Как да се погрижите за косата си през есента

През 2024 г. есенното равноденствие ще настъпи в неделя, 22 септември. От този момент нататък дневните часове постепенно ще намаляват.

 

Как да привлечем късмет в деня на есенното равноденствие: ритуали и практики

Есенното равноденствие привлича любителите на езотеричните и духовни практики, защото се смята, че това е енергийно силен период, който може да укрепи и хармонизира вътрешното състояние. Специалните действия ще ви помогнат бързо да се отървете от ненужните неща и да поставите основата за положителни промени в живота си. Ето 5 ритуала, които ще ви помогнат да извлечете енергията на късмета от този ден.

Още: Есенно равноденствие 2024 - кога се пада, какво ТРЯБВА и НЕ трябва да се прави

 

1. Ритуал за пречистване чрез елементите

За да извършите този ритуал, трябва да се обградите с четири елемента: земя, въздух, огън и вода. Това може да бъде камък или сол (земя), свещ (огън), ароматни масла и тамян (въздух) и купа с вода. 

Разходете се с тези елементи около себе си или около вашето пространство, визуализирайки как те почистват и изпълват вас и стаята с енергия. Концентрацията и обмислените действия ще създадат мощен поток от пречистване и като магнит ще привлекат късмет.

Още: Есенно равноденствие 2023: Защо не трябва да се карате и как да привлечете късмет?

 

2. Медитация за баланс и изобилие

Намерете  удобно място за себе си, заемете удобна позиция, затворете очи и се съсредоточете върху дишането. Представете си, че енергията на Земята се издига през краката ви и преминава през тялото ви, а след това се среща с енергията на небето, спускаща се през темето ви. Почувствайте как потокът от хармония и изобилие ви изпълва.Опитайте се да останете в това състояние за 5-10 минути. След това визуализирайте целите и желанията, които искате да реализирате в близко бъдеще.

 

3. Огнен ритуал на трансформация

Запишете на хартия всичко, от което искате да се отървете: страхове, негодувание, провали. След това изгорете на открито този лист, символично пускайки всичко, което ви пречи в живота. Докато хартията гори, представете си как огънят трансформира негативността в светлина и късмет.

 

4. Ритуал със създаване на талисман за късмет

Всеки предмет може да се превърне в талисман: камък, пръстен, парче дърво или дори монета. Основното е, че има смисъл за вас. Стиснете го силно в дланите си и вложете най-добрите си намерения в него: представете си, че предметът поглъща вашите пожелания за късмет и успех. След ритуала го носете със себе си или го дръжте в къщата.

 

5. Благодарете

Спомнете си всичко, което ви се случи от януари до септември 2024 г., и благодарете на съдбата за успехите, уроците и постиженията от този период. Можете да запишете тези събития в отделен дневник или на лист хартия и след това да запишете благодарността си писмено.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес