Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Едно движение на тялото разкрива, че си имате работа с психопат

13 септември 2024, 14:25 часа

Антисоциалното разстройство на личността е особено предизвикателен тип разстройство на личността, характеризиращо се с импулсивно, безотговорно и често престъпно поведение“, посочва Националната здравна служба на Великобритания или NHS.

Вижте още: Психолог: 3 ежедневни навика, с които мозъкът освобождава допамин, окситоцин, ендорфини и серотонин

Човек с антисоциално разстройство на личността обикновено е манипулатор, лъжец и безразсъден човек, който не се интересува от чувствата на другите хора“, добавя уебсайтът им.

Освен това се посочва, че някой, диагностициран с това разстройство, може да експлоатира, манипулира или нарушава правата на другите и може да не се интересува или да съжалява за проблемите на другите, да не може да контролира гнева си и може да обвинява други хора за проблемите си.

Въпреки това, според проучване, публикувано в академичното списание "Личност и индивидуални различия", има един прост признак, който може да разпознае психопат, и всичко се дължи на движенията на главата, според "Huffpost".

Как да разберете дали някой е психопат по начина, по който движи главата си

Според авторите на изследването хората могат да движат главата си по-малко, когато говорят, отколкото тези с по-ниски нива на психопатия. Въпреки че е известно, че тази форма на невербална комуникация е често срещана при мъжете със заболяването, авторите на изследването установиха, че тя изглежда също толкова често срещана при жените.

Предишна работа идентифицира редица изненадващи сигнали в езика на тялото на психопатите. Например мъжете с високи нива на психопатия са склонни да използват повече жестове с ръце, отколкото тези с по-ниски резултати, докато кратките мигания също са свързани със състоянието, според към IFLScience.

Други признаци на психопатия

Безчувствен или безгрижен в отговор на чуждо страдание или дистрес

Той не показва угризения, след като е наранил други или е нарушил правилата

Лъже често и умело

Той манипулира хората, за да получи това, което иска

Занимава се с рискови или опасни дейности

Склонен е да не планира предварително, оставяйки нещата за последния момент

Безотговорен, не спазва обещания и планове

Той може да бъде повърхностно очарователен

Изглежда не се интересува от представянето си в училище или на работа

Вижте още: Знаците са навсякъде: Готови ли сте да преминете към следващото ниво?

Често се хвали

Има проблеми с поддържането на връзки, включително приятелства и романтични връзки

"Има много причини, поради които хората могат да бъдат насилници или да участват в престъпна дейност. Повечето хора, които са насилници или участват в престъпна дейност, не са психопати. И много хора с психопатия не са насилници", пишe "PsychopathyIs".

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес