Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Древни сватбени поверия за воала, изпитани от времето

04 септември 2023, 20:44 часа
Реклама

В древни времена воалът носеше дълбоко значение, отразявайки промяната в статута на булката, прехода й от родителския дом към ново семейство. По традиция булката не сваляше булото си до брачната нощ. Тази церемония символизира прехода от едно състояние в друго, сякаш булката умира като момиче и се ражда отново като съпруга. Следователно белият цвят на роклята и воалът, който играеше ролята на плащеница, бяха от особено значение. Поради тази причина има толкова дълбоко влияние върху съдбата на съпрузите. Днес ще разгледаме изпитани във времето знаци за този атрибут на булката.

Сватбени знаци за воал, изпитани от времето

1. Дължината на булото като пророчество за семейния живот

Признаците, свързани с дължината на булото, заемат специално място в съвременните представи за съдбата на младоженците. Според тези вярвания, колкото по-дълго е било то, толкова по-дълго семейният живот ще бъде щастлив и дълготраен.

Затова трябва да обърнете специално внимание на този детайл при избора на сватбена рокля. Древните предсказания казват също, че булото не трябва да пада и да се къса в деня на сватбата, тъй като това може да предвещава бъдещо прекъсване на семейните връзки.

Съвети за бъдещи булки: Избор на сватбен воал

2. Дупки в булото

Дупка във воала, според легендата, може да привлече чуждо влияние върху отношенията на младоженците. Убеждението, че възгледите и мненията на други хора могат да повлияят на семейния живот, отразява загрижеността за поддържане на интимността на брака. Затова грижата за целостта на булото се превръща в още един начин за укрепване на брачните връзки.

3. Булчинска прическа: между символика и практичност

Традициите и знаците също влияят върху избора на прическа на булката. Непокритата глава, според прогнозите, може да предвещава разочарования и лъжи в семейния живот. Въпреки това, замяната на воал с шапка може да бъде свързана с развод. Важно е да се поддържа баланс между традиция и практичност, за да се създаде атмосфера на хармония и разбирателство.

Най-прекрасните авторски пожелания за сватба

4. Магията на пренасянето на една сватба

Ако се наложи сватбата да бъде отложена за друг ден, древните представи сочат ролята на мъжа, който не е в кръвна връзка с булката. Този човек, премахвайки булото, може да помогне на булката да избегне самотата и негативните въздействия, свързани с отлагането на сватбата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес