Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Долу мухъла и бъркотията: Как да подготвите балкона си за зимата?

05 октомври 2024, 11:00 часа

Балконът ще се превърне в специално място в къщата, ако е правилно подготвен за зимата.

Много хора свързват балкона със складово помещение. Всичко, което не се побира в къщата, се изпраща там за съхранение. И заради тази бъркотия, той може да бъде изпълнен с неприятни изненади, за които собствениците дори не подозират. Ето защо преди студеното време трябва да подготвите балкона, не само да го подредите, но и да го направите най-удобното място в къщата.

 

Още: Най-красивото есенно цвете, което трябва да имате в градината или на балкона си

Първа стъпка - общо почистване

Преди да започне студът, трябва да разтоварите балкона. Старите боклуци не само заемат много място, но и могат да мухлясат. А стените и рамките на прозорците също са податливи на гъбички. И зад куп неща можете да пропуснете този момент. Ето защо, колкото и да съжалявате, трябва да се отървете от стария боклук. След обща проверка измийте добре всички рафтове, стени, прозорци и рамки и третирайте плесенясали места със специални продукти.

 

Организация на съхранението

Още: Как да отгледате хортензии в саксия

След като всички ненужни боклуци са изхвърлени в кошчето и рафтовете са започнали да блестят от чистота, е време да помислите за организиране на съхранението. Най-добре е да купите пластмасови контейнери. Те ще запазят нещата сухи и ще предотвратят образуването на нова плесен. Сортирайте нещата в контейнери и етикетирайте всеки един. Това ще улесни намирането на необходимия предмет и ще поддържа ред на балкона. Можете също да използвате куки и органайзери за стена.

 

Грижи за растенията

През лятото много домашни растения се чувстват комфортно на балкона . Там има много топлина и светлина. Въпреки това е по-добре да внесете топлолюбивите стайни цветя в къщата за зимата. Преди да премахнете растенията от балкона, измийте уличния прах и ги третирайте срещу паразити.

Още: Топ 3 на най-издръжливите балконски цветя

 

Променете декора си

Ако вашият балкон е място за почивка, тогава трябва да създадете специална атмосфера върху него. За есенен декор са подходящи възглавници от вълна и кадифе, топло одеяло, букети от сухи цветя, ароматни свещи, няколко книги и плетени предмети. Трябва също да помислите за смяна на мебелите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес