Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя, които изпълват дома ви с кислород и пречистват въздуха

24 октомври 2024, 06:50 часа

Знаете ли, че въздухът в къщата може да бъде многократно по-замърсен от въздуха навън? Закритите помещения абсорбират много енергия и химикали. За щастие растенията ни помагат да филтрираме въздуха непрекъснато и естествено във всяка среда. Но само някои видове цветя успяват да завършат този процес.

Още: 7 растения, които изпълват къщата с добро настроение

Проучване на НАСА от 2016 г., потвърждава важността на тези растения в нашето ежедневие. Тези растения, освен че филтрират въздуха, ще абсорбират влагата, ще премахнат лошите миризми и ще почистят дома ви от прах. Следва списък с цветя, които ще изпълнят дома ви със свеж въздух.

Папрат

Можете да го поставите във всяка част на къщата, зелени листа ще придадат на дома ви много стил и светлина. Това много обемно и красиво растение е много лесно за отглеждане в домашни условия.

Папратът помага за пречистването на вредните токсини, които ви заобикалят. Най-добре е да го държите във влажни зони, където няма много слънце. Не забравяйте да го поливате редовно, така че да разпределя възможно най-много кислород в стаите ви.

Цвете меч

Ако търсите цвете, което може да расте без много грижи, цветето меч е точно за вас. Това е едно от най-разпространените стайни цветя и то не без основание. То ще действа като естествен пречиствател на въздуха за вашия дом.

Дръжте го в тези части на къщата, където слънцето пада най-много и го поливайте на всеки 2-6 седмици. По време на поливането пръскайте листата на цветята с малко вода, като внимавате да не поливате много.

Лилия

Лилията е растение с големи зелени листа и бели цветове. Много добра и полезна декорация за дома. Лилията ще ви помогне да филтрирате праха и тежкия въздух от всяка среда. Поддържайте я хидратирана и на места с много естествена светлина.

Още: 5 стайни растения, които дори и вие не можете да уморите

Фикус

Растение, което расте в големи саксии идеално за декорация и пречистване на въздуха. Големите листа са подходящата декорация за вашия дом.

Можете да го оставите в ъгъла на стаята, тъй като не изисква много естествена светлина. Поливайте го винаги, когато видите, че почвата в саксията е напълно суха.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес