Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червеният конец на китката – най-силният амулет на света

03 февруари 2021, 07:55 часа

Червеният конец, вързан около китката, е един от най-ефективните амулети, който може да ви предпази от енергийно въздействие на недоброжелатели. Елементарният талисман дава на собственика си защита от негативна енергия, заболявания и неуспехи.

История на амулета

Използването на червен конец като талисман датира от дълбока древност. В Израел гробът на Рахил - библейската прародителка, която олицетворява безкрайната жертва на майчинството - била вързана с червен конец. Червеният конец, който защитавал нейния свят, се превърнал в символ на защита в съзнанието на вярващите. Затова всеки, който идвал да се поклони пред пепелта й, задължително вземал със себе си червен конец и го „зареждал“ на гроба със силата на майчината любов и безкористност. След това хората завързвали такива конци на близките си, за да ги предпазят от беди.

Нашите предци също са имали амулети от конци. Те били направени от вълна, защото само естествените материали са способни да отблъскват опасността. На конците завързвали възли и всеки от тях бил посветен на някакво защитно свойство: наричали се, за да предпазват от зли очи, болести, беди и да привлекат благополучие. Славяните вярвали, че червеният цвят най-ефективно се бори с отрицателната енергия и освен това зарежда човек с полезна енергия. Имало дори легенда, че една от езическите богини е дала на предците ни начин да се борят с болести и нещастия с помощта на червен конец: за да се предотврати навлизането на нещастия в къщата, е необходимо да се завърже на оградата.

Как да носите червен конец като амулет

Традицията да се носи този прост амулет на китката се обяснява с древни вярвания: хората са били убедени, че китката е най-уязвимото място за негативно въздействие. Изборът на ръката, на която ще бъде разположен талисманът, зависи от конкретната цел. На лявата китка се носи червен конец-амулет, който предпазва от зли очи, тъй като именно чрез нея се осъществява контакт с отвъдните сили. Отрицателното винаги е бил свързвано с лявата страна: вярвало се, че демон седи на лявото рамо на човек. Тази страна на тялото е най-податлива на негативни влияния, следователно е необходимо да носите амулета на китката на лявата ръка. Носенето на червен конец на дясната ръка е много по-рядко срещано. Смята се, че в тази позиция тя привлича материално богатство, но губи функцията на амулет.

Необходим е вълнен конец: освен факта, че вълната отблъсква всяко отрицателно влияние, тя има и благоприятен ефект върху тялото. Много хора, които не знаят за защитната функция на вълнения конец, я завързват на китките си, за да облекчат болката в ставите, да подобрят кръвообращението и да ускорят зарастването на рани.

Пристъпвайте към превръщане на червения конец в талисман срещу зли очи с чисти мисли и мир в душата си. В противен случай материалът ще „запомни“ вашите емоции и ще ви даде свой собствен негатив. Броят на възлите на конеца трябва да е нечетен и да не са повече от седем възела. Всеки възел трябва да бъде направен нарочно. По време на плетенето трябва да произнесете мислено на какво е посветен възелът. Например:

1 възел: „Аз се предпазвам от зли очи“

2 възел: „Аз отблъсквам болестите от себе си“

3 възел: „Не позволявам на бедствието да влезе в живота ми“

Основното нещо е ясно да се произнесе това, което искате, и след това всеки възел ще бъде зареден с енергия.

Не можете да си вържете амулет. Завързвайки нишката сами, вие ще допуснете трудности в съдбата си. За да засилите защитните свойства на червения конец и още повече, за да не ви навреди, помолете любим човек да го завърже. Той трябва да направи това с думите: „Проблемът няма да те докосне. Бог ще те защити. Амин "

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес