Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Артикули за еднократна употреба, които могат да се използват многократно

27 октомври 2024, 15:00 часа

В стремежа си към удобство и бързина, ние често изхвърляме неща, които изглежда са надживели времето си. Но ако ги погледнете от другата страна, можете да намерите много начини да удължите живота им и да спестите пари. Тук ще споделим идеи как можете да използвате някои артикули за еднократна употреба много повече пъти.

 

Какви артикули за еднократна употреба ще ви бъдат полезни?

Още: Мухъл в кухнята: Как да се отървете с няколко лесни трика

1. Опаковка корнфлейкс: Разделители за фризер

Когато става въпрос за съхранение на храна във фризера, корнфлейксът може да бъде вашият незаменим помощник. Просто го нарежете на парчета с желания размер и го използвайте като разделители между кюфтета и други продукти. Това ще ги предпази от залепване един за друг, което ще улесни по-късното готвене.

 

2. Пластмасови мрежи за зеленчуци и плодове: органайзер за прежда

Още: Всичко това трябва да изхвърлите от кухненските шкафове – без да се замисляте

Пластмасовите мрежи, в които обикновено се опаковат зеленчуци и плодове, могат да служат като отличен органайзер за плетачи. Поставете топката прежда вътре в мрежата и издърпайте конеца през една от дупките. Сега вашата прежда няма да се заплита и да се плъзга по пода, което ще опрости процеса на плетене.

 

3. Кори за яйца: божи дар за градинари и художници

Корите за яйца са истинско съкровище за тези, които обичат творческите проекти и градинарството. Можете да покълнете разсад в тях, като напълните всяка клетка с пръст и семена. Корите са удобни за съхранение на малки предмети като копчета или винтове. Те също са чудесни за смесване на боя или дори за замразяване на кубчета лед.

Още: Ето какво ще ви спаси от дългите часове чистене в кухнята

 

4. Алуминиево фолио: почистващи топчета

След изпичане на храна често остават парчета алуминиево фолио. Вместо да ги изхвърляте, навийте фолиото на стегната топка. Тази топка ще ви помогне да почистите загорелите тенджери и тави за печене. То е меко, но достатъчно издръжливо, за да се справи с твърди петна и остатъци от храна.

 

5. Ролки от тоалетна хартия: помощници в почистването

Ролките от тоалетна хартия може да изглеждат безполезни, но всъщност могат да ви помогнат да почистите. Ако трябва да почистите труднодостъпно място, поставете ролката на края на маркуча на прахосмукачката, сплескайте я малко и тя ще достигне дори до най-тесните пукнатини.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес