Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Амулет за късмет – кой талисман за коя зодия е предназначен

12 февруари 2022, 23:00 часа

Някои смятат, че е необходимо да носим със себе си определени неща, които привличат всичко най-добро в живота.

  • Амулет за късмет пази от различни неща и всяка зодия си има свой талисман

Вярваш ли в съдбата?

Време е да помислиш за избора на талисман. Астролозите вярват, че всеки представител на зодиакалния кръг има свои собствени амулети, които го пазят:

Овен

Талисманите за Овен трябва да се избират в съответствие с техния знак на елементите на огън. Изображенията на Слънцето, звездите и пламъците са идеални. Освен това са подходящи малки амулети под формата на будисткия символ Дорджи. Подходящи са и опашките на животните  - както истински, така и изкуствени аналози. Такива ще предпазят от всички неприятности. На Овен помага и червеният цвят.

Телец

Телецът е защитен от самата Земя. Ето защо за талисман е по-добре да избере предмети, изработени от естествени камъни, които съдържат правилната енергия за този знак. Червеният цвят, дори петната му, носи неприятности – за разлика от розовото, зеленото и синьото.

Близнаци

Талисманът за Близнаци трябва да има намек за двойствеността на самата им зодия. Може да е нещо с изображение на маска, ключ, книга. И огледалото работи най-добре. То е отражение на тяхната природа. Може дори да се зашие в дрехи, така че да прогони злите намерения от самите Близнаци.

Рак

Като воден знак Раците са покровителствани от всичко с образа на морски обитатели - костенурки, делфини, риби. Подходящ е и талисман от черупки. Добра идея е изборът на сребро като материал за висулки, а в самите талисмани бели или сребърни нюанси, без нищо червено.

Лъв

Под егидата на Слънцето Лъвът имат късмет. Така амулетите под формата на небесно тяло, звезди и дори слънчоглед са идеални за него. Не е лошо за защита и камъни от типа на: хризолит, цитрин, кехлибар и рубин.

Дева

Девата е защитена от самата Майка Земя, затова и изображения или символи на планетата са добър талисман. Плодовите миниатюри ще донесат богатство и здраве, докато естествените камъни с дупка в средата ще донесат любов и късмет. И най-добре от всичко защитава яспис.

Везни

Висулки под формата на везна са подходящи за представителя на зодия Везни и са чудесни за талисман! Звучи банално, но талисманите за тази зодия трябва да съчетават баланс и хармония. Най-добре е да изберете амулети от мед, нефрит, корал или тюркоаз. Това ще привлече късмет. Изображенията на водно конче или пчела ще ви помогнат да намерите любовта.

Скорпион

Скорпионите често са късметлии, така че не им да носят талисман, през цялото време. Използването на монети с дупка в средата, символи на жаба или елемент на вода ще помогнат за укрепване на енергията им, когато трябва да постигнат нещо сериозно. Пентаграмата и осемконечната звезда са техен символ. Талисмани с изображения на ябълка и змия ще донесат любов на жените, а талисман с форма на рог - на мъжете.

Стрелец

Представителите на зодия Стрелец са защитени от птиците Феникс и скарабея, а всичко с "конска" тема ще донесе късмет - от подкова до ездач. Може да използват и знаците на лилия, минзухар и карамфил. Това са цветята на тази зодия. Сините и лилавите цветове имат магически сили.

Козирог

За Козирог подходящи за талисман антични фигурки, стари монети, необичайни медальони. Символите на костенурките ще привлекат късмет в живота, а амулети с пчела в бизнеса. По-добре е да изберете в лилави и кафяви нюанси. Работят и „техните“ камъни - ахат, оникс, гранат.

Водолей

Много Водолеи са скептични към талисманите, но няма да се откажат от амулета „за всеки случай“. Нещо от алуминий, аметист, лапис лазули и аквамарин за късметса добра опция. Подходящи са и амулети с изображения на пчела, водно конче, гълъб или висулка под формата на египетския символ на живота Анкх.

Риби

Много представители на зодия Риби вярват в съдбата. Те внимателно подхождат към избора на амулети. Най-добрият талисман за тях ще са изображения, свързани с водната стихия: риба, корали, вълни. Хералдическата линия ще им донесе късмет, а коралът, скален кристал, аквамарин, лунен камък и аметист ще ги спасят от злото око.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес