Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако сте над 40 години, НЕ яжте тези храни!

02 септември 2022, 10:18 часа

Когато прехвърлете 40 години, трябва да се откажете от някои определени храни, независимо дали те са източник на здраве или не.

Хората, които до навършването на тази възраст не са обръщали внимание на здравето си, то сега е моментът да започнат да го правят.

Ето и храните, които е желателно да изключите от диетата си, ако сте на 40 години:

1. Кафе

Жените трябва да се откажат от кофеиновата напитка, тъй като тя способства за промени в хормоналния баланс. Да не говорим, че кофеиновите напитки допринасят за повишаването на кръвното налягане и водят до риск от сърдечно – съдови проблеми.

Това са храните, които предпазват черния дроб. Консумирайте ги!

2. Алкохол

Колкото и да не ви се иска, трябва да положите усилия и да се лишите от консумацията на алкохол. Вече не сте на 20 и онези нощни партита, продължаващи до сутринта, категорично няма да ви повлияят добре. Особено, ако са придружени с минимум 2-3 коктейла.

Не забравяйте, че в алкохола се съдържат много калории, които всъщност пречат на организма да усвоява приетите витамини и минерали.

3. Сол

Обикновено хората над 40 години споделят, че това е една от най-трудните промени. Консумацията на солени храни може съвсем спокойно да доведе до повишаване на кръвното налягане.

Вместо да употребявате сол, експертите по хранене съветват да избирате пресни подправки като копър и магданоз.

4. Сладки храни

Това са последните храни, за които да забравите, ако сте над 40 години. Колкото по-често похапвате тези неща, толкова повече ще увеличите теглото си. Излишните килограми не само, че няма да се отразят добре на самочувствието ви, но и ще доведат до редица здравословни проблеми.

Ако сте над 40 години или съвсем скоро предстои да ги навършите, започнете да се ограничавате от всички тези храни и напитки, които със сигурност не са полезни за организма ви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес