Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако носите червен конец на китката си така, той ще ви донесе най-голям късмет

17 декември 2022, 21:40 часа

Червен конец на китката - това е амулет, който се носи по целия свят, а през 2000-те години придобива особена популярност.

Символиката му присъства в много култури, но сега е най-популярният амулет, донесен от Израел.

Но за да привлечете късмета с негова помощ, трябва да знаете как е правилно да го носите, както и някои факти, свързани с него.

На коя ръка се носи гривна против уроки?

Защо червен конец на китката?

Според древна легенда в гроба си израелската жена Рахил, която според учението на Кабала се смята за прародителка на цялото човечество, е била увита с червен конец.

Приема се, че отрицателната енергия може да проникне в тялото на човек през ръката му, а червеният конец действа като вид щит. Той изпълнява две защитни функции:

- не пропуска отрицателна енергия в тялото и душата на човек;

- влияе положително върху съдбата на своя притежател;

Червена вълнена нишка на китката се счита за защитник от зли очи и беди.

Червен конец на ръката - какво не знаете за този обичай?

Защо конецът трябва да е вълнен?

Вълната е източник на статично електричество, което осигурява положителен ефект. Взаимодействието с вълна засяга кръвообращението в капилярите, може да облекчи възпалението, да ускори заздравяването на рани и навяхвания.

Нашите предци не са били запознати със статичното електричество, но благодарение на натрупания опит са използвали този материал доста ефективно. Например, за да оцелее недоносеното бебе, то се е повивало в овча вълна.

Защо цветът е червен?

Цветът на планетата с най-силно положителното влияние - Марс е червен. Освен това червеното е символ на власт, сила и защита. Нищо чудно, че много декорации, включително дрехи, жилища и храмове, са червени.

Носи ли Бойко Борисов правилно червен конец на ръката според древно учение?

Как да вържем правилно червен конец на китката си?

Счита се, че червеният конец ще се превърне в талисман само ако е вързан по правило. И тази нишка трябва да бъде специално закупена от бъдещия собственик, а не намерена у дома или подарена. Препоръчително е червеният конец да се закупи от места със силен енергиен заряд.

Конецът трябва да бъде вързан около китката седем пъти, като всеки кръг се закрепва с възел. Най-добре е близък човек, който искрено ви желае доброто, да върже конеца. Още по-добре е, ако той е духовно просветен. 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес