Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако косата ви е вързана, докато спите, имаме неприятна новина за вас!

06 април 2021, 11:37 часа

Всяка дама има различни предпочитания, свързани с комфорта по време на сън. За едни връзването на косата е част от вечерния ритуал, докато други предпочитат тя да бъде разпиляна по възглавницата.

Реклама

През лятото обикновено дамите предпочитат да приберат в небрежен кок своите коси, като по този начин се спасяват от жегата. Тук е моментът, в който ние да се включим и да кажем: „Не го правете!”.

Защо НИКОГА да не връзваме косата си по време на сън?

Без да си давате сметка, по този начин ускорявате процеса по падане на коса. Никой не иска след време да прокара пръсти в буйните къдрици и да разбере, че косата е много по-рядка, а и суха.

Съвети за обемна и красива коса

Когато постоянно опъвате косата си с ластик, можете да си причините тракционна алопеция. Това представлява увреждане на косата – химическо или физическо. Най-често се наблюдава при хора, които неправилно използват стилизиращи продукти, уреди или спят винаги с прибрани коси.

Не изпадайте в паника! Това заболяване категорично не значи, че ще останете без коса. Обикновено се наблюдава оредяване и изтъняване.

Как да решим проблема с косата?

Ако сте с твърде гъста и непокорна коса, имаме решение за вас. Съветваме ви да използвате щадящ ластик, който да не дърпа и скубе, така като гумените и силиконовите аксесоари.

За предпочитане е да вържете косата си в отпусната опашка или най-добре да я сплетете на плитка. Това е решение, което ще я предпази от увреждането на космените фоликули.

Фризьорът съветва: НЕ правете това, ако имате косопад

Доказани коафьори съветват дамите да използват копринена калъфа, защото по този начин се намалява триенето и същевременно с това косата не се накъсва.

В случай, че нямате такъв клас спално бельо, бихте могли да се възползвате от присъствието на копринен шал в гардероба си, който така или иначе рядко използвате.

Грижете се подобаващо за вашата коса, защото тя е част от визитката на човек и допринася за това да се чувстваме уверени и красиви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес