Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

9 съвета, които ще ви помогнат да се отървете от комарите в дома си

21 юни 2024, 17:11 часа

Комарите могат да бъдат кошмар във вашия дом, особено с настъпването на дъждовния сезон. Тези малки кръвопийци не само причиняват сърбеж и дразнене с ухапванията си, но също така могат да пренасят опасни заболявания.

Реклама

Ето няколко ефективни начина, които ще ви помогнат да се отървете от комарите в дома си завинаги и да създадете удобни условия за живот.

Как да се отървете от комарите в къщата?

1.       Предотвратете застоя на водата в дома

Комарите снасят яйца в застояла вода, така че сменяйте водата в басейни, бани за птици и саксии поне веднъж седмично. В идеалния случай трябва да сведете до минимум броя на такива места в апартамента.

Идва сезонът на комарите. Какво трябва да знаем - полезна информаця

2.       Използвайте етерични масла

Силни аромати като масло от чаено дърво или лавандула са чудесни за отблъскване на комарите. Разредете етерично масло с вода и го напръскайте върху кожата си или в ъглите на дома си.

3.       Проверете вратите и прозорците

Всички методи за борба с комарите ще бъдат безполезни, ако има пукнатини на вратите или прозорците. Уверете се, че всички отвори в дома ви са запечатани.

4.       Инсталирайте решетки

Използвайте мрежи против комари и мрежи на вратите, вентилационните отвори, комините и прозорците. Това е особено важно, ако сте алергични към силни миризми и не можете да използвате ароматизирани продукти.

Отблъснете досадните комари от градината с тези лесни трикове

5.       Добавете стайни растения против комари

Растения като босилек, котешка билка, невен, лимонова трева и цитронела естествено отблъскват комарите и могат да бъдат чудесно решение за любителите на растенията.

6.       Погрижете се за климатика

Поддържайте стайната температура на комфортно ниво с помощта на климатик или вентилатор. Това ще намали необходимостта от отваряне на прозорци и врати, намалявайки риска от проникване на комари в дома ви.

7.       Сменете осветлението в дома си

Проучванията показват, че жълтите и оранжевите светлини отблъскват комарите. Помислете за промяна от хладно осветление към по-топло осветление, за да изгоните досадните насекоми.

8.       Поставете капан със сапунена вода

Сапунената вода е чудесен репелент срещу комари. Поставете купа със сапунена вода навсякъде в къщата, така че комарите да се хванат в сапунените мехурчета и да умрат.

9.       Купете ултразвуков репелер

Ултразвуковите репелери излъчват честота, непоносима за комарите, но безопасна за хората. Това е достъпно и ефективно средство за предотвратяване на появата на комари във вашия дом.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес