Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 признака на закоравял егоист, които може би не сте забелязали

03 септември 2024, 13:02 часа

Следните 8 признака ще ви помогнат да се уверите, че човекът до вас е истински егоист. Или може би сте вие ​​самите?

 

Те мразят работата в екип

Още: Дали егоистичните хора са по-щастливи от другите?

Егоистите могат да се определят като самотници, защото виждат екипа като заплаха за личните постижения. Потайността е друго общо качество на такива хора, но неспособността да си сътрудничат с взаимна изгода понякога може да изиграе жестока шега с егоиста.

 

Те никога не почистват след себе си

Егоистите са до голяма степен безразлични към околните, но не и когато става дума за списъци със задължения. Егоистите рядко почистват не само след себе си, но и след своите домашни любимци.

Още: 7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

 

Игнорират дисбалансите във взаимоотношенията

Те са толкова свикнали с „наклона“ в отношенията към собствената си личност, че неравностойният обмен се превръща в нещо като норма. Това се отнася както за личните отношения, така и за взаимодействието с колегите.

 

Още: 5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Те са манипулативни

Егоистите не търпят компромиси и затова прибягват до умела манипулация, за да защитят интересите си. Те са готови да стигнат до много, ако не и всичко, само за да запазят позиция на власт и да могат да влияят на събитията.

 

"Алчност" за рецензии

Те не искат да споделят хубави места дори с близки приятели. Те никога няма да „рекламират“ своя фризьор, козметик, треньор или лекар - за егоистите е важно да се чувстват специални, освен това им се струва, че ако споделят ценен контакт, специалистът ще бъде постоянно зает в бъдеще.

 

Странно бебешко име

Името „не от този свят“ неизбежно ще доведе до атаки от връстници в училище, множество грешки и повтарящи се въпроси, но егоистичните родители са привлечени от „оригинални“ решения, докато последствията не се вземат предвид. Това е пример за самовлюбеност и неумение да се съобразяваш с интересите на другите, дори когато става въпрос за собственото ти дете.

 

„Монопол“ върху егоизма

Егоистите винаги се дразнят, ако партньорът им, следвайки техния пример, започне да обръща повече внимание на себе си. Струва им се, че другата половина трябва да се разтвори в тях - така че времето за себе си е подобно на предателство. Често егоистите се разбират с хора, страдащи от ниско самочувствие - ако партньорът не обича да остава в сянка, връзката няма да продължи твърде дълго поради конкуренция.

 

Те говорят само за себе си

Понякога може да изглежда, че са страхотни слушатели, но това не е нищо повече от илюзия. Вашата история ще остане нечута. В същото време трябва да обърнете внимание на съдържанието на разговорите, тъй като ще стане очевидно, че егоистите не задават изясняващи въпроси - и предпочитат да преминат възможно най-бързо към историята за себе си, която може да продължи безкрайно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес