8 овластяващи начина да се научите да обичате себе си

512
8 овластяващи начина да се научите да обичате себе си
Снимка: iStock/Guliver

Повечето хора не се чувстват добре в собствената си кожа. Въпреки че това е обезсърчително, то не е шокиращо. Всеки ден на съвременните хора се внушава, че не са достатъчно добри, а това води до деструктивно, негативно говорене за себе си. Ние учим децата си, че са абсолютно съвършени такива, каквито са, така че е време да използваме същото мислене за собствените си красиви тела - ето как да започнем.

Още: Как да определим, какво е здравословното количество вода, което трябва да пием

Отнасяйте се към себе си любезно

Помните ли какво казваше майка ви? Ако нямате какво хубаво да кажете, изобщо не го казвайте. Ако не бихте казали на най-добрата си приятелка, че ръцете ѝ изглеждат дебели в тази рокля, със сигурност никога не трябва да го казвате на себе си.

Използвайте положителни утвърждения

Всеки път, когато се погледнем в огледалото, е лесно да се спрем на нещата, които не харесваме. Вместо това сменете фокуса. Погледнете се в огледалото и се съсредоточете върху нещата, които харесвате в себе си. Кажете си на глас, че сте красиви. Отначало може да се почувствате малко глупаво, но ако се посветите на тази практика всеки ден, ще започнете да вярвате в това.

Удивлявайте се на какво е способно тялото ви

Всеки месец кожата ви се подменя. Лигавицата на стомаха ви е чисто нова на всеки пет дни. Телата ни са необикновени лечебни машини, които работят неуморно, за да ни поддържат живи и здрави. Тялото ни е превозно средство, което ни отвежда от точка А до точка Б, но в крайна сметка вие сте много повече от това. Макар че е важно да поддържате тялото си здраво, също толкова важно е да отделяте време и за психическото си здраве и самочувствие.

Изведете стреса от системата си

Когато се чувствате стресирани, хипоталамусът - областта на мозъка, която отговаря за освобождаването на хормони, нарежда на тялото ви да освободи хормона на стреса кортизол. Обикновено кортизолът се освобождава в отговор на естествената ни реакция на борба или бягство и тялото ни очаква да бъде изгорено.

Но ако стресът е постоянен, ние никога не го изхвърляме от организма си. Излишният кортизол може да ви докара високо кръвно налягане, безсъние, повишена депресия и главоболие, и това са само някои от възможните примери!

Негативният образ на тялото е голяма причина за стреса. Един от начините да се преборите с тези усещания е да започнете активна дейност. Аеробните дейности са отличен начин за изгаряне на кортизола. Запомнете - малко кардио упражнения са много полезни!

Излезте навън

Има толкова много ползи от получаването на дневната доза витамин D. Множество проучвания са установили, че по-ниските нива на витамин D са свързани с депресията. Това се дължи на факта, че когато в организма ви има високи нива на кортизол, тялото ви не е в състояние да усвои толкова много витамин D.

Сядайте навън на слънце по десет минути на ден или се уверете, че консумирате храни като сьомга, яйца и гъби.

Съсредоточете се върху здравето и благополучието

Числото на кантара не е най-добрият показател за здравето. Естествено е теглото ви да се колебае всеки ден поради различни фактори, като задържане на вода и това време на месеца!

Въпреки че кантарът може да бъде полезен, важно е да приемате резултатите с известна доза внимание и да измервате напредъка си по други начини. Можете ли да бягате по-дълго, отколкото вчера? Чувствате ли се по-силни, докато внасяте покупките? Може би дънките ви са станали малко по-свободни. Удивително! Продължавайте с работата си все така добре.

Намерете 10 неща, които обичате в себе си

Забравете за това как изглеждате. Направете списък с десет неща, които харесвате в себе си и които нямат нищо общо с външния ви вид. Добротата, чувството за хумор и смелият ви дух са много по-добри черти, върху които да се съсредоточите, отколкото върху стриите или коремните плочки.

Още: 5 знака, че тялото ви е пълно с токсини

Облечете се така, както искате

Животът е твърде кратък, за да носите само черни рокли и пристягащи корема гащи, без значение колко изтъняващи са те. Време е да забравите за това как ви възприемат другите хора и да представите най-доброто от себе си. Извадете любимата си цветна пола и яркочервената си рокля. Не се страхувайте да се покажете в целия си блясък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 ясни знака, че сте в токсични отношения

5 ясни сигнала, които Вселената изпраща, когато пред вас идват предизвикателства

Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 1 - 7 юли 2024

Виц на деня: Докторе

Виц за добро утро: Лекар към пациентка

Писмо от съдбата до теб...

Стихотворение на деня, 30 юни, от Петя Дубарова

Любовен съвет за всяка зодия за 30 юни 2024

Таро хороскоп за 30 юни 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 юни /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com