Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 начина да успокоите и примамите Дървения дракон на ваша страна по време на китайската Нова година

10 февруари 2024, 09:33 часа

За да донесе 2024 г. богатство и успех, трябва да умилостивите нейния символ – Зеления дървен дракон.

Ето осем начина да привлечете това магическо животно на своя страна.

1. Украсете дома си

Китайците закачат червени хартиени стикери около апартаментите си и пишат бележки с пожелания за щастие на членовете на семейството си. Затова първото нещо, което трябва да направите, за да успокоите Зеления дървен дракон, е да украсите дома според всички правила. Основният цвят на празника е червеното. Червената енергия е енергията на просперитета, изобилието и защитата от зли духове.

Китайските символи за успех, които е добре да имаме у дома

2. Направете пролетно почистване

Преди 10 февруари китайците изхвърлят боклука и почистват къщата си. Смята се, че с този подход те отблъскват проблемите и внасят щастие, любов и радост в дома.

Ако искате да успокоите Зеления дървен дракон, не забравяйте да направите пролетно почистване в петък, 9 февруари. Избършете праха там, където никога не сте докосвали. Апартаментът трябва да блести толкова ярко, че символът на 2024 г. да привлече вниманието към вашето семейство и да го зарадва.

Освен това от 10 до 12 февруари е забранено прането на дрехи. Водата е друг символ на просперитет, а източването на водата означава изливане на богатство със собствените си ръце.

3. Съберете се около масата

Китайците ще умилостивят и Зеления дървен дракон по време на гала вечеря. В първия ден от азиатската Нова година в Китай е обичайно да се готвят кнедли, както и месни и рибни ястия. Всички членове на семейството трябва да се съберат на масата.

4. Отпразнувайте правилно 10 февруари.

В първия ден на китайската Нова година можете да успокоите Дракона, като отдадете почит на традициите на празника. Децата трябва да се събудят преди родителите си, да ги поздравят, да им пожелаят много късмет, здраве и щастие. Родителите казват същите думи и дават на децата червени пликове. Можете да поставите сума пари в тях. Можете да поставите както истински, така и играчки - от „банката за шеги“. Но има едно важно правило.

Сумата в плика трябва да е четна и да не съдържа числото четири (тази дума е подобна на "смърт" на китайски).

5. Честита китайска Нова година на вашите приятели и съседи

Зеленият дървен дракон обича, когато хората си правят подаръци. За проява на добра природа той им изпраща радост, късмет и финансово благополучие.

Цветовете, в които трябва да посрещнете Нова година, за да имате късмет

6. Направете на партньора си подарък за двойки

Можете да успокоите Зеления дракон, като демонстрирате единство с любимия човек. За да направите това, дайте му съчетан подарък, като персонализирани гривни, ключодържатели и всякакви други неща. Тогава семейството ще бъде благословено с дълга и щастлива връзка.

Не трябва да подарявате часовници, колани, портфейли, носни кърпички, свещи или каквито и да било черни или бели предмети.

7. Раздавайте мандарини

Друг ефективен начин да успокоите Зеления дървен дракон е да дадете плодове на други хора по време на китайската Нова година. Смята се, че привличат късмет.

8. Пуснете фойерверки

Препоръчително е зарядите да са червени, тогава Зеленият дракон ще забележи семейството ви и ще им даде късмет.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес