Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 признака за скрита депресия

26 септември 2024, 11:30 часа

Депресията често остава незабелязана, а това е най-опасното. Човек е склонен да крие най-болезнените и най-дълбоките си рани от очите на другите хора. Той остава сам със своя проблем.

Ето какво най-често правят хората, които крият депресията си:

1. Изглеждат прекалено весели, постоянно се шегуват

Още: 10 неподозирани симптома, че тялото ви е пълно с токсини

Не бъркайте депресията с лошото настроение. Спомнете си за известния комик Робин Уилямс. Хората са актьори. Човек може да изглежда като душата на компанията и да блести с позитивизъм, но вътрешно да изпитва най-дълбоко разочарование. През цялото време да е в приповдигнато настроение не всеки може.

2. Те са склонни да си измислят истории

Хората, страдащи от депресия, вярват, че другите така или иначе няма да могат да ги разберат. Затова си измислят правдоподобни оправдания, за да прикрият действията си с истории. Опитват се по всякакъв начин да скрият душевното си състояние, за да изглеждат като обикновени хора.

Например, човек за пореден път отказва излизане с приятели под предтекст, че ще работи. Всъщност той седи сам в една стая и размишлява върху живота.

Още: Учени: Този продукт намалява симптомите на депресия само за месец

3. Страдат от нередности в ежедневието си

Такива хора или спят прекалено много, или не спят достатъчно. Те не се хранят редовно. Сънят и храненето са много важни елементи на здравето.

Човек, който страда от депресия, не може да се контролира. Мрачните мисли, промените в настроението го контролират.

4. Те са склонни да философстват

Още: Ново проучване: Оцетът лекува депресия

Такива хора често мислят за смисъла на живота, търсят отговори на важни житейски въпроси. Тези мисли, подобно на блато, дърпат човека навътре. Понякога това води до необратими последици.

5. Обикновено са талантливи и изразителни

Много от най-известните актьори, музиканти, художници са страдали от психични заболявания. Творчеството е резултат от преживените емоции. Начин да се избяга от депресиращия свят за известно време. Такива хора намират смисъл и светлина в изкуството.

6. Те са склонни да търсят смисъл във всичко

Всеки човек трябва да си поставя цели. Опитваме се да правим всичко за добро. Депресираните хора го желаят още повече. Те се хвърлят в крайности, търсейки онзи правилен път, който ще има смисъл.

7. Понякога те могат да покажат признаци на болка

Дори хората, които са твърде потайни и силни, понякога могат да дадат заден ход и да покажат болката си. Една безобидна шега може да съдържа вик за помощ. Ако човекът се е отворил пред вас и ви е разказал за своето бреме, помогнете му.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес