Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 признака, че имате нужда от детокс

03 февруари 2022, 09:30 часа

Кои са най-добрите начини да знаете кога трябва да се детоксикирате? Нашето ръководство очертава 7-те важни признака, че трябва да детоксикирате тялото си.

Не ядете твърде много нездравословна храна, спортувате и също така си осигурявате психическа релаксация...но въпреки това никога не се чувствате наистина във форма? Тогава детоксикацията може да бъде решението за вас.

Природата го е наредила много хитро: тялото ни ни показва от какво се нуждае по различни начини. От нас зависи да разпознаем тези знаци и да действаме по съответния начин. Споменатите тук неща са типични признаци, че тялото ви се нуждае от вътрешно прочистване. Ако забележите тези признаци, време е за детоксикация.

1. Умора

Постоянното изтощение и умора са klasически признаци, че тялото се нуждае от почивка. Очевидно е постоянно заеот с транспортирането на токсините от тялото. Ако свалите натоварването от себе си, като се детоксикирате с подходящо лечение бързо ще откриете, че умората отшумява и преминавате през живота по-свежи и по-будни.

2. Бавно мислене

Друг признак, над който трябва да се замислите. Ако установите, че ви отнема необичайно много време за вземане на решения и разбиране, това също може да е знак, че умът ви е загубил способността си да функционира поради претоварване.

3. Телесна миризма

Ако внезапно започнете да страдате от телесна миризма, въпреки че нямате други проблеми, това също е индикация, че тялото ви се нуждае от лечение за детоксикация. Лошият дъх по-специално се появява често. Пот и интимни миризми също могат да се появят, когато е време за детоксикация.

4. Лош тен

Кожата не само отразява състоянието на живота на нашата душа, тя е и важен индикатор за състоянието на физическото здраве. Ако има зачервяване, акне или друго дразнене по кожата, това също може да е признак на токсини в тялото.

5. Храносмилателни проблеми

Правилното храносмилане е от съществено значение за здраво тяло. Ако усещате проблем с него, премахването на замърсяващите токсини вече е задължително. Ако страдате от запек, трябва спешно да облекчите тялото си с детоксикиращо лечение.

6. Качване на тегло

Ако се храните по същия начин както преди и спортувате не по-малко, но все пак напълнявате, това може да има хормонални причини, но също така показва претоварване на организма с токсини. Лекувайте го с по-дълъг режим на детоксикация, за да го върнете в баланс.

7. Нарушения на съня

През нощта тялото трябва да се "изключи" и да почива. Но, ако се борите твърде много с токсините, това не е възможно. Ако не можете да спите въпреки триковете за сън и упражненията за релаксация, детоксикацията може да помогне.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес