Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неочаквани съвета за косата на брюнетките

03 февруари 2022, 12:00 часа
Реклама

Как да предпазим косата си от стареене и изгаряне, а главата си от ненужни проблеми?

За да поддържате блясъка и красотата на косата си, трябва да научите златните правила на всички брюнетки. Да започваме!

Специален шампоан

Не, това не е просто още един маркетингов трик. Структурата на косата на естествените брюнетки е много различна от косата на блондинките. Тъмната коса винаги е по-твърда и по-суха, заплита се и се къса по-бързо. Производителите добавят повече кондициониращи агенти към шампоаните за брюнетки, за да улеснят разресването им.

Балсам за коса

Където естествена блондинка може да пренебрегне балсама, брюнетката няма право да го прави. Разбира се, черната коса винаги блести повече, но без балсам мигновено избледнява и губи блясъка си. Между другото, разделените краища също са много по-забележими на тъмната коса.

След 3-4 домашно боядисване често е необходимо да изберете по-тъмен нюанс, за да изравните цялостния цвят.

Овлажняване

Тъмната коса избледнява много бързо на слънце! UV лъчите влияят по-силно на тъмните нюанси и буквално изпаряват цялата влага от нея. Разбира се, косата се нуждае от влага през цялата година, но особено през лятото! Опитайте се да нанасяте поне веднъж на 2 седмици овлажняващи маски за коса, които съдържат алое, хиалуронова киселина и натурални масла.

Без пърхот

Пърхотът винаги е по-забележим на тъмната коса. За да избегнете подобен проблем, трябва да обърнете специално внимание на грижата за скалпа. Поне веднъж седмично извършвайте дълбоко почистване на кожата със специални ексфолианти за скалпа. Масажирайте обилно по цялата повърхност, изплакнете и завършете с шампоан и балсам. Това не само ще освежи кожата, но и ще придаде на косата допълнителен обем.

Косата също остарява! Това се проявява с изтъняване, загуба на обем и цвят.

Масло за коса

Естествените брюнетки имат неоспоримо предимство – не страдат от липса на обем или плътност. Така че те могат безопасно да нанасят масло по цялата дължина на косата. Последният перфектно подхранва, овлажнява и придава нереален блясък. Използвайте този трик всеки път след измиване и подсушаване на косата и ще забравите за нацепените краища.

Оцветени шампоани

Ако тъмният не е естественият ви цвят, поддържайте цвета с оцветени шампоани. Оцветяващите шампоани не само оцветяват нишките, но и насищат пигмента и предпазват косата от избледняване, образувайки специален филм. Редувайте цветния шампоан с обикновения си шампоан при всяка употреба. Желателно е тониращият шампоан да е от същата марка като боята.

UV защита

Фотостареенето засяга не само кожата, но и косата. Да, косата също остарява и това се проявява в тяхното изтъняване, загуба на блясък и наситеност на цвета. Фотостареенето ускорява този процес многократно и дори провокира косопад. За да избегнете подобни последствия, нанесете на косата си специални спрейове.

Не променяйте цвета... кардинално.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес