Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 неочаквани неща, които могат да ви подмладят

01 юни 2024, 10:32 часа

Когато мислим за идеята да се поддържаме млади, в крайна сметка четем за различни серуми и лосиони, които обещават вечна младост. Въпреки това, всичко от прическите до миглите може да има огромно влияние върху външния ви вид. И за ваш късмет, има много изненадващи начини да уловите този младежки блясък, които не изискват нищо повече от няколко промени във външния ви вид.

1. Избягвайте да нанасяте твърде много грим

Контурирането се е превърнало в тенденция и много от вас може да го правят редовно, смятайки, че ще ви придаде по-изискан вид. Това обаче не е добър вариант, ако искате да изглеждате свежи. Трябва също така да избягвате да използвате спирала върху долните си мигли, тъй като това може да хвърли сенки и да ви създаде фалшиви тъмни кръгове.

2. Носете правилния размер сутиен

Изберете добре прилягащ сутиен. На първо място, това ще ви помогне с стойката ви. Това ще ви накара да изглеждате по-високи. Разхлабените сутиени могат да накарат бюста ви да падне. Свалянето им от корема и поставянето им в правилната позиция може да ви направи да изглеждате млади и по-жизнени. Перфектната позиция за тях е по средата между лакътя и рамото.

Вижте още: 10 храни, които значително забавят стареенето

3. Шофирането на кола може да ускори бръчките

Прекарваме много време в шофиране и тъй като прозорците на колата не ни предпазват от опасните слънчеви лъчи, може да се окаже, че имаме повече бръчки, особено от едната страна. Ето защо никога не трябва да шофирате колата си, без първо да сте нанесли слънцезащитен крем.  Изберете поне SPF 15 и винаги го нанасяйте върху лицето и шията си.

4. Заложете на по-дебели вежди

С напредване на възрастта започваме да губим коса и веждите не са изключение. Оставете веждите си да станат по-плътни или се научете да ги запълвате естествено с помощта на грим. Това е добре, защото пълнотата се свързва с младостта.

Вижте още: Кои зодии изглеждат поне с 5 години по-млади?

5. Използвайте червено червило

С напредването на възрастта естествените линии около устните ни избледняват, затова е по-добре да слагаме червено червило или поне червени нюанси. Този цвят не само символизира младостта, но и женствеността, сексуалността, красотата и здравето.

6. Използвайте ружа по правилния начин

Нанесете руж на височината на скулите и не го използвайте във вдлъбнатините на бузите. С напредване на възрастта лицето ще загуби мазнини и бузите естествено ще станат малко по-кухи. Това може да ви накара да изглеждате по-стари и подчертаването на това е лош избор.

7. Работете върху по-добра стойка

Лошата поза може да ви накара да изглеждате по-стари, отколкото сте в действителност. Избягвайте да се прегърбвате, когато седите на стол или когато се изправяте. Когато говорите по телефона си, избягвайте да го държите с рамо, носете чанти, които не са претъпкани с неща, и вдигайте тежките неща внимателно. Това не само ще доведе до по-млад вид, но също така може да помогне при болки в гърба, врата и раменете, главоболие, затруднено дишане и умора.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес