Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 навика, които ще променят живота ви към по-добро

30 септември 2024, 19:30 часа

Никой не иска да осъзнае в края на живота си, че изобщо не е минал така, както е искал. Ако все още се въртите като катерица в колело и не можете да решите да правите това, което ви харесва, психологът ви дава съвети как да промените всичко.

За да не изпитвате съжаления в напреднала възраст, важно е да живеете живота си искрено, в силна връзка със себе си и емоциите си – да правите точно това, което наистина искате, да не угаждате на другите, да се грижите за себе си. Само тогава ще се почувствате истински щастливи.

Важно е винаги да бъдеш себе си във всяка ситуация – както сред другите хора, така и когато си сам. Да живееш истински живот означава да осъзнаваш достатъчно силните и слабите си страни и да разбираш добре себе си.

Още: Кои 2 зодии ще бъдат галеници на съдбата през ОКТОМВРИ

Има много проучвания, които потвърждават, че желанието да живееш „своя“ живот, фокусирайки се върху собствените си ценности, а не тези, наложени от другите или обществото, подобрява психичното здраве, повишава самочувствието, удовлетворението от живота и намалява нивата на тревожност и депресия. Просто казано, хората, които се стремят да живеят, като се фокусират върху себе си, а не върху другите, разбират себе си добре и са по-щастливи.

 

Седем навика в реалния живот

Какви принципи трябва да следвате, за да направите живота си наистина ваш? Ето списък с навици, които определено трябва да развиете:

Още: Най-щастливите дни през октомври за всяка зодия

 

1.       Не се срамувайте да поискате това, от което се нуждаете.

2.       Уважавайте вашите лични и професионални граници.

3.       Инвестирайте във взаимоотношения, които имат значение.

Още: През октомври: Числото 10 ще донесе пълно щастие на тези зодии!

4.       Постоянно се питайте: „Съгласен ли съм със себе си?“

5.       Отделете се от това, което не ви носи нищо добро.

6.       Вземете решения според вашите ценности.

7.       Определете целта си и живейте според нея.

 

Само щастливите хора правят това

Освен това, ето какъв начин на живот прави хората щастливи през целия им живот.

Просто трябва да следвате седем правила: не пушете и не пийте прекомерно, поддържайте здравословно тегло, отделяйте време за упражнения всеки ден и най-важното, останете любопитни и отворени за нови знания, поддържайте стабилни приятелства и любовни връзки и се придържайте към адаптивен стил на справяне.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес