Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 мита за кармата, в които е опасно да се вярва

07 април 2023, 09:33 часа

Карма са всички наши действия и техните последствия. За съжаление има много митове, вярата в които пречи на много от нас да разберат как да живеят правилно, за да отпишат кармичните дългове и да не създават нови проблеми.

Човек се ражда с чиста карма

Това е грешно. По-точно, това не винаги е така. Повечето хора по света живеят не първия живот. Възможно е в минали прераждания те да не са действали по най-добрия начин, поради което кармата им се е влошила значително. Лошите хора имат лоша карма, добрите хора имат добра карма.

С чиста карма се раждат тези, които в минал живот успяват да отпишат дълговете си и да прикрият лошите дела с добри. Вторият вариант е раждането на нова душа.

Ако не можете да излезете от токсична връзка, тогава тя е кармична. Кармичните връзки са тези, които са записани в нашата съдба на небето. Връзката с такъв човек може да бъде невероятно силна.

Как да махнем лошата и да привлечем положителната карма?

Самотата е наказание

Кармата може да изпрати на човек самота, но това не винаги е наказание за някои грехове. Доста често самите хора са самотници или не искат да признаят факта, че не искат да работят върху себе си, за да станат по-интересни за противоположния пол. В повечето случаи самотата на хората изобщо не е карма.

Вселената обича отмъщението

Кармата не е отмъщение. Отмъщението е грях и противоречи на законите на доброто и реда. Духовните закони на света са насочени към това да направят живота ни по-добър и по-хармоничен. Целта на кармата е най-висшата справедливост.

Кармата е съдба

Не, не е. Съдбата е съвкупността от вашите действия, както и последствията от тях. Кармата, както споменахме по-горе, е един вид регулатор на баланса на доброто и злото в света, както и инструмент, с който Бог или Вселената се опитват да ни помогнат да тръгнем по правилния път в живота.

Уроците на кармата според зодията. Вижте своите - I част

Добрата карма гарантира щастие

Всяка карма може да бъде развалена за един миг. Достатъчно е просто да извършите ужасно деяние, най-тежкия грях. Ето защо винаги се опитвайте да правите добри дела. Не се отнасяйте към доброто като към шанс да си купите възможност да вършите зло в бъдеще.

Много хора смятат, че ако сега направят много добро, съдбата няма да ги накаже за лошо поведение в бъдеще. Това е грешно.

Лошата карма е непоправима

Дори и най-лошият човек на земята може да промени кармата, като минимизира отрицателния дисбаланс. Проблемът е, че понякога времето не достига. Мнозина дават живота си за доброто на друг човек или дават цялото си имущество на нуждаещите се. Това са благородни постъпки, но и те понякога не могат да се поправят пред Госпожа Съдбата и Бог.

Ако човек е умрял с лоша карма, тогава в следващото въплъщение той ще има шанс да продължи да я коригира към по-добро, да я пречисти с добри дела. Можете да направите всяка светлина, дори и най-тъмната душа. Единственият въпрос е колко време ще отнеме. Никога не е късно да започнете да правите правилното нещо.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес