Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 женски грешки, които пречат на брака

20 юни 2024, 19:22 часа

Понякога желанието да се омъжим е толкова силно, че преставаме да забелязваме очевидното, допускаме много грешки и по този начин отблъскваме партньора.

Какви типични гафове допускаме в отношенията с мъжете и как да ги избегнем, разказва Анета Орлова, психолог.

Превръщане на желанието за брак в мания

Когато започнете да възприемате брака като цел, вие се "зомбирате" от тази мисъл. Мъжете моментално прочитат нагласата ви и са склонни да отстъпят. Фактът, че те изключително много се страхуват да загубят независимостта, която имат. Когато общуват с вас, мъжете усещат, че не сте разположена към обикновения флирт и игра и разбират, че тук освен забавление, все пак трябва да поемат и някаква отговорност.

Какво да правите?

Като начало - отпуснете се. Запишете се на танци, започнете да пътувате, учете езици. Напълнете живота си и му се наслаждавайте. Е, и разказвайте по-малко за себе си на първата среща, за мечтите си и за това, че се стремите да се омъжите, обмисляйте само сериозна връзка.

Търсене на перфектния мъж

Жените често строят въздушни замъци и си представят вълшебни принцове, способни на подвизи. Много от тях продължават да търсят своя идеал през целия си живот, но така и не го намират. Защото в живота, за съжаление, нашите герои често хвърлят чорапи из цялата къща, не могат да закачат рафт или да сменят крушка.

Какво да правите?

Не бива да очаквате нещо специално от любовника си, да рисувате утопични картини. Отхвърлете манията да възпитате идеален партньор, който ще стане като съвършенство. Това няма да се случи. Щом в гласа ви се появят възпитателни нотки, упреци и забележки, партньорът ви ще иска да избяга от вас. Погледнете на живота от другата страна. Опитайте се да се развивате заедно с мъжа, да се усъвършенствате и да приемете любимия си с всичките му недостатъци.

8 тайни правила за щастлив брак

Прекомерно съвършенство

Мъжете са много предпазливи към красиво, интелигентно и дори добро момиче. Те смятат, че такава жена е просто измислица или хитра кучка, която се крие и е добре замаскирана.

Какво да правите?

За да заинтересувате, задържите и завладеете сърцето на избраника изцяло е необходимо да не забравяте за умереността. Не прибягвайте до крайности в самопредставянето и всичките си силни страни. Не демонстрирайте наведнъж своя огромен арсенал от достойнства. Да показвате силата си също е безсмислено.

По силата на самата природа той е създаден да защитава, закриля и да се грижи за нежно женско същество. Затова, моля ви, бъдете по-слаби и спрете да се опитвате да се обличате в мъжки дрехи, а демонстрирайте изключително положителни качества и добродетели, от които мъжете бягат.

Правите се на достъпна

Мъжете са ловци, така че процесът на завладяване е много важен за тях. Мъжете имат някои идеи в главите си, по аналогия с файловете, на които е написано - "жена за приятелство", "жена за любов", "жена за забавление". Най-трудното нещо е да се премине от една графа в друга, но и това е възможно.

Какво да направите?

Най-важното е, когато той се обади, което може да се чуе след месец-два, да не тичате с главата напред, а напротив, малко да пофлиртувате, сякаш не сте имали интимна връзка.

Топ 4 на най-добрите женски зодии за брак - истински съкровища

Ограничавате свободата си

Често мъжете са готови да дадат на жената, която обичат, всички материални блага много по-лесно, отколкото да се разделят с най-скъпото - със свободата си. Мъжете искат да обичат, но не са готови да пуснат в пространството си и да търпят ограниченията, които ще влязат в съвместния му живот с избраницата. Много жени са прекалено активни в отношенията си с любовниците си. Те запълват цялото пространство със себе си. Те са толкова много, че мъжът е готов на всичко, само и само да си почине и да не вижда до себе си тази, която иска да се превърне в център на неговата вселена.

Какво да правите?

Отслабете напрежението, намалете активността. Нека мъжът има възможност да си почине от вашата енергия в компанията на приятелите си, подарете му уикенд. Не е необходимо да ограничавате мъжа и да се опитвате да прекарвате всяка секунда заедно. Дайте на партньора си възможност периодично да вдишва въздуха на свободата и да се чувства като господар на живота си.

Говорите за миналото

Мъжете се страхуват, когато жената започне да се докосва до миналото, да разказва за това каква нещастна съдба я е преследвала. Мъжът иска положителни емоции от своята спътница, за да си почине душата му, а не да се занимава с безкрайни женски проблеми.

Какво да правите?

Не си струва да се хвърля върху мъжките рамене тежък товар от далеч не толкова радостното житейско наследство. Бъдете леки, остроумни, забавни и загадъчни. Обсъждайте съвместното бъдеще, но не направо и ясно, а женски фино и замислено. Започнете със съвместни планове за следващата почивка.

Говорете за това как ще прекарате уикенда с приятели, как ще отидете на боулинг вечерта, помислете за ремонт или промяна на интериора на дома ви. Общата кауза ви сближава и ви кара да действате последователно и заедно, превръщайки ви в единен механизъм за постигане на общата цел. Главното е да не забравяте за положителното настроение и да се опитвате да не драматизирате.

Имате връзка с женен мъж

Първоначално подобна връзка ви се струва приятна, но с течение на времето може да прерасне в сериозен проблем. Вие се привързвате към даден човек, изпитвате ревност, обида и се надявате, че избраникът ви скоро ще се разведе. А реалността е такава, че средностатистическият мъж, който не е напуснал семейството след година и половина отношения с любовница, най-вероятно никога няма да го направи.

Какво да правите?

Ролята на любовница няма да ви избави от тревогата, свързана със самотата, няма да позволи да се сбъдне мечтата за пълноценно семейство. Жената, която се сблъсква с този проблем, трябва да определи доколко се нуждае от този мъж. Дали това е любов или само страст? Ако е второто, по-добре е незабавно да прекъсне тази връзка.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес