Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 неочаквани неща, които крадат женската ви енергия

29 май 2024, 21:55 часа
Реклама

Жените - същества доста уязвими, така че много неща, на които един мъж, например, може да не обърне внимание, силно разстройват и изкарват нежния пол от релси. И за каква сексуалност можем да говорим, ако те са в постоянен стрес и мислят само за това как да се справят с всичко това. И, знаете ли, това е доста изтощително!

Ще се изненадате, но тези на пръв поглед дребни неща могат, ако не да ви докарат до депресия, то да развалят настроението ви за дълго време.

Съставихме списък с нещата, които могат да изхабят женската ви енергия.

Безпорядък в къщата

Разбира се, на нас ни е присъщо по природа да бъдем пазителки на огнището, да отбелязваме положението на всяка вещ в пространството, да помним къде, как и какво лежи и изобщо да осигуряваме уют и комфорт на цялото домакинство. Но ето че разхвърляните вещи, струпването на боклуци и дори намекът за мръсотия могат за дълго време да развалят настроението ни и да ни доведат до стрес.

Въпреки че един мъж например може спокойно да стъпи върху планина от боклуци и дори да си сложи чорапите до нея. За да бъда справедлива, бих искала да отбележа, че не всички мъже са такива. Някои от тях все още са педанти и също така се разстройват, ако забележат, че вещта не е на мястото си, чашите са подредени не по реда си, а прахът би било време да се избърше.

Тези 8 неща убиват женската ви енергия

Неспокоен сън

За да изглеждаме добре, ние, дамите, се нуждаем от здрав и дълъг сън. Дори учените са потвърдили, че дамите трябва да спят повече от мъжете. Но уви, за разлика от силния пол, който, едва докоснал възглавницата, веднага се отправя към страната на Морфей, ние спим доста чувствително и подскачаме при всяко шумолене.

Затова не си почиваме добре и се събуждаме ядосани, недоспали и с черни очи. Затова, за да останете привлекателни и желани възможно най-дълго, просто си организирайте поне веднъж седмично един ден сън. Ето, че никой (и нищо) не ви отвлича вниманието! А съпругът, ако нещо, и сам може да си намери чиста риза или да си направи вкусно кафе.

Лош секс или липса на такъв

По този въпрос няма спор. Въпреки че при много брачни двойки страстта с времето избледнява, а изпълнението на съпружеските задължения често отнема само 5 минути и прилича повече на физическо упражнение, отколкото на любов, това изобщо не може да се толерира. Една жена, за да се чувства секси, се нуждае от положителни емоции. Само тогава тя ще бъде щастлива, а съответно и цялото домакинство.

Постоянно чувство за вина

Психолозите обясняват, че дамите и мъжете реагират на обвиненията по различен начин.

Ако представителите на силния пол веднага започнат да защитават своята правота или дори да използват юмруците си, жените, като правило, веднага се признават за виновни (въпреки че може би изобщо не са имали нищо общо с това), опитват се да поправят всичко, да премахнат недостатъците и да направят така, че другите да са добрите. В резултат на това те се чувстват наистина добре, а вашата женска енергия страда.

Какво представлява божествената женска енергия и как да се свържем с нея?

Безкрайна комуникация с приятели

Приятелките, разбира се, са много необходими, а разговорите с тях могат да облекчат стреса и напрежението, както и да заредят с нови емоции. Но само в дозирано количество! Затова трябва да знаете мярката и да се включвате в разговори, след като сте приключили с основните неща.

Несъзнателно безпокойство

Ключова дума: несъзнателна. Жените, за разлика от мъжете, сме многозадачни същества, способни да вършим много неща едновременно и да мислим за още повече в главите си. Често в мислите ни се прокрадва толкова много странична информация, че нашият "процесор" просто не може да се справи с "вирусите" - подсъзнателни страхове, малки неизпълнени задачи и спомени и това, че някой ни е погледнал косо.

Чудесен начин да се отървете от това изчерпване на енергията е да напишете на лист хартия всичко, което ви притеснява, и да го анализирате. А след това го изгорете с чиста съвест.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес