Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 начина да върнете романтиката във връзката си

16 февруари 2022, 21:01 часа

Дори и най-невероятните връзки с времето се превръщат в рутина. Изглежда, че периодът с бонбони и букети завинаги е останал в миналото и няма да се върне.

Експертите твърдят, че подобни промени са абсолютно естествени. Няма нищо лошо в отношенията, които стават по-спокойни и премерени.

Но ако все пак искате да се върнете към предишната непредсказуемост и романтика, започнете с тези 6 стъпки.

1. Говорете с партньора

Дългите разговори и дискусии рядко се свързват с романтика. Въпреки това, честният диалог за това какво ви липсва и как се чувствате може да спаси двойка, когато една връзка изпадне в задънена улица.

2. Започнете с малко

Дори малките жестове и прояви на обич могат да издигнат романтичната връзка на следващото ниво.

Целувайте и прегръщайте партньора си, когато тръгнете за работа и се върнете у дома. Създайте си навика да вечеряте заедно и да си казвате как е минал денят ви. Кажете на любимия си по-често за какво сте благодарни и какво харесвате в него. Ако тръгвате рано сутринта за работа, оставете откровена бележка на нощното шкафче. Флиртувайте в месинджъри през деня.

3. Върнете се назад във времето

Спомените за нежни, чувствени и просто щастливи моменти, прекарани заедно, помагат да се сближим. Намерете на рафта стара валентинка, която партньорът ви е подарил веднъж. Прочетете отново кореспонденцията от първите дни. Вижте снимки от сватба, меден месец или други пътувания.

4. Повторете романтичните моменти

След като си спомните миналото, преминете още една крачка напред – повторете най-ярките и красиви моменти.

Отидете с партньор до мястото, където сте се запознали, или пресъздайте първата си среща. Най-вероятно ще изпитате приятна носталгия и същата тръпка, която сте изпитали, когато всичко тепърва започваше.

5. Обърнете внимание на партньора си

С течение на времето сме всмукани от работа, домакински задължения и ежедневен стрес – и забравяме за любимия човек. Това е една от най-големите грешки в отношенията. Особено когато имате деца.

Колкото и хаотично да е около вас, не забравяйте да се прегръщате и да се интересувате от работата на другия, когато се срещнете у дома след тежък ден

6. Бъдете себе си

За да върнете романтиката, не е нужно да се фокусирате само върху любимия си човек. Също толкова важно е да обърнете внимание на себе си. Мнозина губят себе си във връзките и стават това, което партньорът им иска да бъдат. Не попадайте в този капан и не забравяйте за интересите си.

Когато сте уверени и правите това, което обичате, имате много повече сила и желание да работите върху взаимоотношенията.  Освен това, като сте себе си, вие запазвате мистиката, която подхранва романтичната връзка.  Вашият любим човек определено ще забележи колко сте дълбоки и многостранни и колко много трябва да научи за вас.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес