Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 модни навика, които ви карат да изглеждате като момиче от бедно семейство

16 май 2024, 10:22 часа

За никого не е тайна, че младата възраст е най-доброто извинение почти винаги, особено за модните грешки. Когато сте млади, може да ви се размине да се обличате като бездомни пънкари, но всичко това се променя към 30-те, когато елегантността става все по-важна. Дизайнерката Аника Керимова ни разказва от кои навици трябва да се отървете, за да не създавате впечатление на момиче с бедно и тежко минало.

Да не се съобразявате с особеностите на фигурата

Това завинаги ще си остане кардинална грешка на всички времена. Когато се обличате по начин, който не отговаря на типа фигура и размера на тялото ви, автоматично изглеждате зле, а и давате повод на околните да си мислят, че може би в миналото не сте могли да си позволите дрехи, които никой преди вас не е носил. Това важи с особена сила за дамите с големи размери, които смятат, че носенето на торбести дрехи е най-добрият начин да скрият проблемните зони. Това не е така.

Всъщност прекалено големите дрехи - с изключение на няколко неща - правят точно обратното и ви карат да изглеждате така, сякаш нямате време или пари за себе си. Някои хора също така смятат, че носенето на много тесни дрехи ще ги накара да изглеждат по-добре, което отново има точно обратния резултат. Златната среда не е лесна за намиране, но си заслужава усилията и консултациите със стилисти.

Никога не допускайте тези модни грешки и ще изглеждате винаги стилно, където и да се намирате

Инфантилизиращи елементи

Тениски с щампи, дънки с щампи, цветни дънки, качулки на публични места за нещо различно от спорт и всякакви бохо/хипи пижами с щампи. Тези неща говорят сами за себе си. Не казвам, че не са красиви, но обикновено не попадат в категорията на елегантните, освен ако не са перфектно ушити. Под тениски с принт имаме предвид тениски с детски рисунки, анимационни герои или прекалено ярки цветове.

Бялата плисирана пола може да е препратка към стила на старите пари - лесно е да изглеждате като богата наследница, независимо от реалния си произход.

Сакото от туид преобразява всеки тоалет: носете го с поли, дънки или свободни панталони.

Клинове

Нищо не омаловажава имиджа на една жена така, както носенето на клинове като панталони в неспортен контекст. Дори ако имате перфектна фигура. Може да изглеждат добре на съвсем млади момичета, но на възрастни моделът почти никога не стои елегантно.

Неподходящи бижута

Без значение колко много обичате плетените си фенери, дървените мъниста или пластмасовите обеци, те изглеждат евтино и малко детински. Изчистеният фон е важен, за да излъчвате увереност, и никой друг материал не може да надделее над естествената кожа и благородните метали.

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Твърде много лога

През последните 20 години модата извървя дълъг път: днес всички осъзнаваме, че логото, поне в голям брой или размер, изглежда доста комично. В края на краищата, кой би искал да носи реклама на марка за собствените си пари? Логата вече са остарял начин несигурните хора да повишат самочувствието си, като показват (или изглеждат, че показват) впечатляващо финансово богатство.

Небрежност

Дрехите трябва да са идеално чисти и изгладени, а обувките - излъскани. Евтините неща, изработени от синтетични материи за един или два сезона, са доста неразумен начин за харчене на пари. Много по-рационално е да инвестирате в качествени базови и класически дрехи от естествени материи, които ще изглеждат скъпо и ще ви служат поне няколко години. Химическо чистене, превантивна поддръжка на обувките, качествени перилни препарати - дрехите изискват същата грижа като ноктите и косата ви.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес