Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 вида манипулации, използвани от жените, с които съсипват мъжете

28 септември 2024, 06:00 часа

Всеки мрази манипулацията, защото е неприятна и се свързва с хората, които обичаме. И мъжете, и жените прибягват до емоционално изнудване в играта на манипулация. Това са 5 форми на манипулация, присъщи на жените.

Манипулацията е скрит психологически инструмент, който има за цел да принуди друг човек да направи нещо, което противоречи на неговите интереси. Основното условие на манипулацията е да се представят нещата по такъв начин, че другият човек да вярва, че иска да го направи от дъното на сърцето си.

1. Мълчание

Игнорирането на партньора е един от любимите методи за манипулация сред жените. Засяга всички мъже. Опасността от този метод обаче е, че жената започва да игнорира мъжа и  спира да говори с него по някаква дребна причина. Нежният пол понякога смятат, че мъжете могат да четат мислите им, така че лесно могат да отгатнат причината за мълчанието.

Вижте още: 5 признака при комуникацията, които сигнализират за опасност

2. Храна, чорапи, ризи

Много жени след спор с партньора си отказват работа, която мъжете смятат за женска: не перат мъжки дрехи, не гладят ризи и не готвят. Това все още е често срещан метод за манипулация при двойки, живеещи заедно.

3. Плач

Всички жени знаят, че най-лесният начин да накараш един мъж да се почувства неудобно е да плачеш. Сълзите са мощен инструмент за емоционална манипулация. Ясно е, че всеки мъж ще иска да направи всичко по силите си само и само да спре плача.

4. Ласкателство

Човешкото его е очарователно нещо. Към жена, която хвали мъжа, независимо за какво става въпрос (външен вид, колко са добри в леглото, после работа), определено ще проявите повече нежност и разбиране от обикновено. Когато един мъж се чувства ценен, тя знае, че той ще е готов да й помогне.

5. Изпращане на съобщение чрез приятел

Интелигентната жена се обръща за помощ към източника на вашите идеи и вашата подкрепа - вашите приятели. Все едно между другото, докато е насаме с приятеля на мъжа си, тя небрежно спомене нещо, което иска, подхвърляйки идея какво би я направило по-щастлива. Целта е очевидна. Ако отиде при приятеля си за идеи за подаръци за празниците или нейния рожден ден, тогава приятелят веднага ще си спомни „случаен“ разговор с нея и ще ви даде цял „списък с мечти“. Но такава манипулация може да бъде полезна за мъжете, защото няма да им се налага да мислят дълго време как да я направят щастлива.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес