Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 вида чай, които ще ускорят метаболизма ви и ще стопят мазнините

11 юли 2024, 18:40 часа

Напитките съдържат антиоксиданти и други полезни съединения, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми. Учените са провели проучвания, които са доказали, че чаят наистина насърчава бърза загуба на тегло.

Дори слабите хора могат да имат изпъкнал корем. Всичко е заради "скритите" мазнини - висцерални. Те са много опасни за здравето, защото се натрупват между черния дроб, стомаха, бъбреците и червата. В резултат на това се увеличава рискът от различни опасни заболявания, включително коронарна болест на сърцето и диабет.

За да се отървете от мазнините по корема и да активирате метаболизма си, трябва да се движите колкото е възможно повече. Освен това, всяко натоварване е подходящо - например бързо ходене и колоездене. Също така е важно да вземете предвид хранителните навици, тъй като диетата и напитките значително влияят върху фигурата и стегнатостта на кожата.

Експертите силно препоръчват да се обърне внимание на чая - той е по-здравословен от много напитки и също така ще ви помогне да се отървете от излишните килограми.

Кои са 4-те най-добри чая за отслабване и стопяване на коремни мазнини?

Зелен чай

Тази напитка може да се нарече една от най-ефективните за изгаряне на коремни мазнини. Учени доказват, че участници в проучване, които пият 3-4 чаши зелен чай на ден, имат 44% по-нисък риск от развитие на висцерално затлъстяване.

Още едно изследване, публикувано в списание Physiology & Behavior установи, че участниците със затлъстяване, които редовно пият зелен чай, са загубили повече общо телесно тегло от тези доброволци, които са се отказали от напитката.

Оолонг

Този вид чай се прави от същите листа като зеления и черния чай. Разликата е, че чаените листа специално се сушат на слънце дълго време, докато изсъхнат и се накъдрят.

Проучване доказа, че оолонгът съдържа и полифеноли, които ускоряват метаболизма и помагат да се отървете от мастната тъкан възможно най-бързо. Освен това, тази напитка действа дори когато спите - през нощта разграждането на мазнините е с 20% по-ефективно..

Топ 7 на най-добрите чая, които помагат за отслабване

Черен чай

Класическият черен чай без никакви добавки също е отличен избор. Учените са съгласни, че тази напитка, заедно със зеления чай или улонг, помага на участниците в проучването да се борят с излишните килограми.

Хората, които пият три чаши черен чай всеки ден в продължение на три месеца, съобщават за намаляване на обиколката на талията си.

Бял чай

Тази напитка съдържа витамини С, РР, витамини от група В, микроелементи, аминокиселини и много други вещества. Има деликатен аромат и деликатен вкус.

Проучване доказва, че белият чай, заедно с други разновидности, помага за ускоряване на метаболизма и като цяло за контрол на теглото. Хората, които редовно пият тази напитка, свалят по-лесно излишните килограми.

Пуер

Истинският и правилно приготвен чай пуер действа ободряващо на организма, дава прилив на енергия, подобрява храносмилането и ускорява метаболизма.

В същото време пуер помага дори на хора, които имат проблеми с метаболизма. Едно от изследванията доказава, че мъжете, които пият този чай редовно, са по-склонни да отслабнат по-бързо.

Японски учени също стигна до заключението, че чаят помага в борбата с излишните килограми: процентът на висцералната мазнина на хората намалява и загубата на тегло става по-бърза.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес